Thursday, October 9, 2008

Cum dorm copiii?

Am o dilema. Copilul meu cel mic doarme pe burta. Numai pe burta. Daca-l culc pe spate nu poate sa doarma sau daca adoarme intr-un final, se trezeste imediat. Cum il intorc pe burta, cum adoarme. Am incercat asta asta noapte din nou. A adormit in brate, la supt, l-am pus in pat pe spate, a stat ce-a stat si la un moment dat s-a trezit (el care nu s-a trezit niciodata noaptea) si pana nu l-am intors pe burta n-a mai adormit.
Aseara am citit ca nu e recomandat ca bebelusii sa doarma pe burta deoarece exista riscul mortii subite care, la dormitul pe spate, e redus cu 50%.
Ce ma fac? Fac si eu ca in prostia omeneasca acum ...
Daca el doarme asa de bine pe burtica de ce sa nu-l las? Pe de alta parte, daca exista riscul unui accident, de ce sa mi-l asum? Copiii vostri cum dorm?
Sunt chiar ingrijorata acum, mai ales dupa ce am si vazut ca in cartea lui dr. Spock recomanda vehement dormitul pe spate.
Rayan doarme pe burta acum si dormea si cand era mic, dar, din cate imi aduc aminte, nu-l culcam eu de la bun inceput asa ci se intorcea singur. Si nici nu-mi mai aduc aminte pe la ce varsta a inceput sa faca aceasta operatie. Cred oricum ca era mai mare.
Si eu dorm pe burta. Tot numai pe burta si imaginati-va cat am suferit eu cat am fost gravida ...

6 comments:

Anonymous said...

Si bebelusul meu are aproximativ aceeasi varsta cu baietelul tau cel mic (nascut pe 14 iulie). Primele doua luni deaorece am avut ceva probleme cu colicii dormea ziua (supravegheat) pe burtica. Si dormea chiar bine...3 ore legate. De cand m-a speriat o prietena/pediatru ca sa nu il pun pe burtica decat atunci cand incepe el sa se rostogoleasca ...asa am procedat.
Asa ca traiesc zilnic cu aceasi dilema...sa il las sa doarma pe burtica ( ca doarme mai mult ) sau sa il las sa adoarma la san culcat si imi doarme numai 30-40 de minute..aleg de fiecare data varianta a doua ..
corina

adra_bell said...

Eva a dormit numai pe spate, pe la 8 luni a inceput sa se rasuceaca si sa doarma pe o parte. Pe burta a dormit numai de vreo doua in timpul zilei. Inainte se recomanda sa-i pui sa doarma pe burtica.
Daca adoarme pe burta si il intorci apoi pe spate se trezeste?
Si mie mi-ar fi frica in locul tau...

Andreea Badran said...

@ andra bell: da, se trezeste imediat. Parca-l pun pe pioneze. Dar eu n-am avut nici un stres si nu mi-a fost frica deloc pana n-am citit aseara din cartea lui Spock. Abia atunci mi s-au aprins beculetzele.

mamica de Sebastian said...

Eu zic ca depinde de copil.Poate a stat mai mult pe burta in burta la mami.si de aceea
Eu tin minte ca Basse incerca pe la 6 luni sa doarma pe burta si nu stia,nu putea,ce sa-i fac daca a stat in fund in burta mea:)

Andreea Badran said...

@ corina: baietzelul tau e cu doua zile mai mic decat philip ... Referitor la dormitul in brate, nu-ti recomand. Se va obisnui asa si cu greu il vei dezobisnui. Si acum e mic si e usor, dar mai incolo te va cocosha. Eu nu i-am tinut pe ai mei in brate mai mult decat strictul necesar. Cum adormeau ii puneam, fie in pat, fie in scoica, fie in landou, oriunde numai sa nu stea in brate.

Anca said...

Acum un an am iesit intr-o zi in parc cu Ilinca mica de tot (cam 1-2 luni) dormind in carucior pe burta. Nu pot sa va spun cate mustrari mi-au auzit urechile! Ca omor copilu, ca sindromul mortii subite, ca se sufoca... etc. Si niciun cuvant de bine. Dar in continuare Ilinca mea a dormit si doarme cel mai bine pe burtica. Cand a avut colici dormea pe burta mea, eu luam o pozitie la 45 de grade si ma uitam la TV sau citeam cat dormea ea. Nu mai devreme de acum vreo 2 saptamani se trezea noaptea si nu mai adormea decat la mine pe burta, apoi o mutam in patut tot pe burta. Si are 1 an si 2 luni! Nu s-a invatat in brate, a avut doar un discomfort (era racita) in perioada aceea, acum i-a trecut si doarme iar singurica - pe burta! Eu o las chiar in picioare in pat, si isi ia singura pozitia pe burta. La fel doarme si Roxana si noi...
Asa ca nu stiu ce sa-ti spun... Poate doar sa fii aproape de el, sa-l supraveghezi. Si mai lasa-l pe Spock sa se odihneasca :))) hahaha macar la capitolele care nu sunt pe gustul tau :)))