Thursday, October 2, 2008

Am I addicted?

Stau de mult si ma intreb daca eu sunt cumva dependenta de net, de bloguri, de messenger , daca nu cumva sufar de vreo boala in directia mai sus amintita ...
Dimineata, primul lucru pe care-l fac dupa ce ma trezesc si-mi alaptez odrasla (in pat, la orizontala), vin fuga, cu ochii inca lipiti de somn, si-mi deschid computerul ca sa vad cine si ce a mai postat pe blog. De multe ori nu gasesc insa nimic pentru ca eu sunt cu siguranta, din marea de bloggeri pe ale caror pagini intru, ultima care inchide noaptea calculatorul.
In timpul zilei, cum prind un moment de liniste cand imi dorm copiii sau se ocupa altcineva de ei, dau fuga la calculator si trec in revista iar toate blogurile , nu de alta dar poate a mai aparut ceva nou, poate a mai scris laureta postavaru vreo duda, poate mi-a scapat vreun amanunt important de la ultima accesare. Seara abia astept sa-mi culc copiii ca sa ma pot aseza in liniste pe scaunul meu din fata calculatorului iar cand il vad pe sotul meu antrenat in tot felul de activitati pe net, intru brusc in sevraj si ma gandesc ce ma fac daca cumva are de lucru mai mult, daca are de scris vreun mail mai lung si ratez cele cateva minute in plus de stat "conectata". Ma panichez toata si nu stiu cum sa-l gonesc mai repede de-acolo ca sa-i pot lua locul. Intre doua reprize de alaptat, de gatit, de spalat sau de facut ordine prin casa imi mai arunc insistent un ochi pe ecranul computerului, poate, poate. Noaptea, pe jumatate adormita, mai sciu un rand, un comentariu, mai schimb o vorba, doua cu vreun prieten pe mess, mai gasesc eu ceva de facut in asa fel incat imi prelungesc sederea la calculator pana cu mult, foarte mult dupa miezul noptii. Si dimineata, obosita moarta, o iau de la capat!
Cica s-ar chema internet addiction disorder! ( Inappropriate involvement in online social networking sites or blogging, printre altele la capitolul simptomatologie). Ca sa vezi problema!
Spuneti-mi voi acum, mai am vreo sansa sa scap de asta fara ceva terapie sau consiliere? Hehehe ;-)

14 comments:

alex said...

ce bine ai descris boala noastra
mai sintem cativa pe aici
ar fi cazul sa ne tratam?
ne putem lasa de orice, cu fumatul a fost chiar usor

mamica de Sebastian said...

Da,cunosc si recunosc ca si io sint "virusata".Inainte sa-l am pe Basse stateam aproape 24-24 pe net,nu mai aveam casa,sotz nimic.SI al meu sotz mi-a parolat calculatorul,asa m-am mai potolit vreo 3 luni.Acu virusul a revenit.Cu greu ma abtin si la munca sa nu intru,dar nu vreau sa am probleme si sefu:)

adra_bell said...

Nu esti singura. Eu am fost dintotdeauna dependenta de calculator, cand nu aveam net eram cu jocurile de strategie.Starcraft, sims, caesar, zeus au facut ravagii.
Apoi a fost trivia, apoi trivia in engleza, forumurile, blogurile, etc. Ma resemnez la ideea ca asta este firea mea si gata. Oricum ce rau pot face cele cateva minute in care ma "odihnesc" si eu in fata calculatorului?

Anonymous said...

Hehehe....mai tii minte cand sotziorul meu a zis ca ne interzice sa mai vorbim pe mess pana la ore adanci in noapte? Cand a zis ca parca m-am maritat cu tine si nu cu el? Ca uitam sa-i mai pregatesc de mancare cand venea obosit seara la 10 dupa o zi de munca? Si acum inca ai lasat-o mai moale de cand cu Philip, nu?

ruxi said...

ANDREEA,EXACT DAR EXACT ASA,FAC SI EU...IDENTIC,TOT INTRE TREBURI,TOT SCANDAL CU SOTUL CA EU VREAU LAPTOP-UL...PROBLEMA E CA ACUM SUNT LA SERVICI...UFF,DE IERI...PRIMUL LUCRU CARE L-AM FACUT CAND AM INTRAT IN FARMACIE ,A FOST SA INTREB DACA E NET SI SA MA ASEZ SA CITESC BLOGURI,AL TAU PRIMUL:-)....ACUM SUNT FUULL DE TREABA TRE SA FAC RETETE COMPENSATE,SA LE DUC LA CASA...PROGRAMUL E NOU SI NU STIU MAI NIMIC...SI IATA-MA CE FAC....NU STIU CUM VA EVOLUA ADICTIA ASTA....:-)

Andreea Badran said...

Welcome to the club atunci!
@ruxel: da, mai tin minte dragutza, acum insa vad ca ne-a mai trecut cu messu', in schimb ne-a luat cu blogguiala.
@ ruxi: la ce farmacie lucrezi matalutza ca poate ne cumparam medicamentele de la tine daca esti prin preajma ...

mara said...

nu pot spune asta despre mine, pentru că n-am net acasă.
dar adicția asta cred că o să treacă la fel cum a trecut și aia cu mess-ul și cu chat-ul (când era ceva nou).

ruxi said...

ANDREEA,...e in rahova......,este din lantul pharmaline,daca stii...au vreo 10 prin BUCRESTI,dar plasate in zona rahova,mall vitan...uverturii,militari....nu zone prea frumoase....daca ai nevoie de ceva...orice cu placere,imi spui...adica scrii si-om reusi noi sa ne vedem.... este la intersectia cal rahovei cu ferentari...se numeste pharmaline...na ce reclama le fac...

Andreea Badran said...

@ ruxi: aaah, esti prea departe de noi ...

ruxi said...

ma gandeam eu....oricum eu tot trag nadejde ca s-or cunoaste RAYANII...intre ei...

Andreea Badran said...

@ ruxi: Ar fi frumos sa se cunoasca ... poate va vizitam intr-o zi cand sunteti pe la mall sau veniti voi in parcul unde ne facem noi veacul ... doar ca rayan e acum intr-o faza cam nasoala, cand e rau cu copiii, nu le da nimic din ce-i al lui si ii cam altoieste cand se supara ...

Andreea Badran said...

@ruxi: sa se cunoasca rayanii si sotzii intre ei ...

ruxi said...

DA ,DA CU PLACERE...SI RAYANU MEU E INTR-O PERIOADA MAI AGITATA....E TERORIST MAXIM....NU STIU DACA AM FACUT BINE CA M-AM INTORS LA SERVICI...SI NU MAI STAM LIPITI...ORICUM IL LAS CU MAMA,CU CARE E FFF OBISNUIT DE LA 0 ZILE....DAR ERA SI CU MINE VERY IN LOVE...IMI LIPSESTE...NU-MI GASESC LOCUL ACOLO...SUNT AGITATA SI AERIANA....SI PT UN FARMACIST NU E PREA BINE ASTA...:-)..AHMED E LA RUBY MALL TOT WEEK-ENDUL ASTA DE LA ORA 15...PANA LA INCHIDERE...NOI NU CRED CA MERGEM AZI POATE MAINE...DAR NU STIU SIGUR PROGRAMUL....CAND SUNT SIGURA CA SUNTEM ACOLO O DUPA-AMIAZA TE ANUNT...

ruxi said...

SI vreau sa vin cu el o data in parcul Ioanid...eu il stiu demult ,parcul,dar nu l-am mai vizitat de cand stam in tineretului....il avem pe asta vis-a vis....