Wednesday, February 6, 2008

99% baiat!

Aseara l-am vizitat iar pe Vladareanu care mi-a confirmat, de data asta intr-o proportie de 99%, ca bebe este baiat. Acestea fiind zise, nu-mi va ramane de-acum incolo decat sa-mi scot ochii cu Rafic pentru alegerea numelui. Daca era fata, era simplu intrucat numele era deja ales, inca de mult, dinainte de a se naste Rayan. Cu numele de baieti este insa o problema, de fapt are el o problema. Nici unul din cele vreo 8 nume alese de mine nu-i este pe plac. Sper sa nu iasa razboi civil.
Daca are cineva idei, le accept cu placere. As face chiar si un concurs numai sa gasesc un nume frumos si care sa-i placa si sotziorului meu. Ne trebuie nume arabesti, dar nu de genul Mohammed, Ali, Hassan sau Hussein. Intelegeti voi ...
Astept propuneri!!!

11 comments:

Anonymous said...

Bai nene, gata, m-am resemnat. Asta este...e baiat....sanatos sa fie!
Dar daca nu gasiti un nume la fel de frumos si original ca Rayan va baaaaaaaat !!!

Andreea Badran said...

Vai draga dar cum? Mohammed Ali Hassan Hussein!!! Nu e suficient de original???
Faza cu alegerea numelui e singurul moment in care regret ca bebe nu e fata! O sa iasa circ, dar pana la urma sper sa inving... si de data asta!
Sau macar sa faca el un compromis!
Vom vedea, mai e timp de paruiala!

Anonymous said...

Amin!era doctorul meu arab dentist din adolescenta, care m-a cerut si de nevasta pentru haremul lui, desi aveam doar 14 ani!era tare frumos , dar mama nu m-a dat!am ramas cu amintirea numelui care imi place si acum: Amin!

Anonymous said...

our proposals: JASIM, SAMIH (SAMI) sau YAHYA. Ne mai gandim.

Anonymous said...

Hassan inseamna frumos. Doar ca e prea des intalnit, prea comun... RAYAN e cel mai frumos nume arabesc pe care l-am intalnit, asa ca va rugam sa va scremeti sa mai gasiti unul la fel de frumos. Succes

Andreea Badran said...

Lumi: Amin seamana cu ceea ce am eu in minte si anume Amir (care inseamna print) si asupra caruia, se pare, ca am si cazut de acord. Amin ii va sugera finalul rugaciunii la crestini si din start va fi impotriva.
Marcela: merci pt propuneri. Esti sigura ca ultimul nume e de baiat? Eu nu l-am intalnit nicaieri desi am scormonit netu'-n lung si-n lat, plus ca imi suna mai mult a nume de fetita.

Anonymous said...

Yahya este nume de baiat 100%. Este nume vechi arabesc. Eu am si prieteni cu acest nume in Dubai. De aceea ti-am facut propunerile pt ca mi-am stors creierii sa ma gandesc la cei de acolo. Si il gasesti si pe net of course.
Yahya sau Yahia, depinde cum vrei.Da mai bine cauta tu aici: www.sudairy.com/arabic/masc.html Succes

lunna said...

Amir voiam sa va propun si eu. mi se pare super deosebit si aveam la un moment dat in minte numele asta zilnic :)

Andreea Badran said...

@Lunna: merci ca mi-ai scris dar te intreb: ne cunoastem? Stiu ca pe blog-uri nu intra mereu numai cunoscuti, dar ma surprinde si ma bucura nespus cand imi scriu si oameni pe care nu-i stiu. Cum ai "aterizat" pe blogul meu? Esti a doua pe ziua de astazi care-mi scrie si pe care, cred, n-o cunosc.

Anonymous said...

Ce zici de Issa? Pe sotul meu il cheama asa, e arab crestin-ortodox, nascut la Ierusalim.

Anonymous said...

De Rafael ce parere ai?