Thursday, January 15, 2009

A treia zi de mar si morcov

Ieri am avut acelasi succes ca si in prima zi, in sensul ca, atat marul cat si morcovul, au fost tratate cu total dispretz si strambaturile ce deriva de-aici. Am servit cu totul vreo 2 linguritze din fiecare dupa care am trecut, evident, la tzitzi.
Astazi se anunta acceasi treaba iar la ora 10:00, la mar, asa a si fost. Descumpanita, m-am resemnat. Mi-am zis ca mai e si maine o zi si ca poate, poate va ajunge sa ne placa totusi si noua altceva decat laptele lu' mami.
Dupa ce a tras un pui de somn de vreo 3 ore la pranz s-a trezit lesinat de foame si, destul de reticenta, am pregatit terciul de legume: morcov - 80%, dovlecel si ardei gras. M-am apropiat de el si in secunda doi tzinea strans de castron cu o mana, cealalta fiind introdusa in aceeasi secunda, in terci. A luat linguritza din mana mea si si-a indesat-o cu disperare in guritza. Asta a fost, mi-am zis! Si ne-am pus pe mancat ... Si-a mancat baiatul meu tot ce-i pusesem, pe nerasuflate, deschidea singur ciocul si hapaia de ziceai ca n-a mai mancat, din nou, de-o vesnicie. Sa consideram ziua a 3-a ca fiind un total succes in cazul asta nu?

Pozele cu portocaliu la botic vin mai pe seara.

L.E.

12 comments:

Anonymous said...

se pare ca de data asta,pentru voi,3 e un nr cu noroc:)...felicitari si mult succes pe mai departe:)..pupici

Ruxel said...

Bravo Philip, super baiat !

Anonymous said...

superrrrr, ce baiat are mama. mancarea trebuia sa fie mai consistenta.ha ha ha (nu numai morcov...) hi hi hi

Andreea Badran said...

@ anonymous: pai nu a fost numai morcov. Morcovul a fost baza, dar a avut si ardei gras si dovlecel in amestecul ala. Asta pentru inceput! Diversificam mai mult in timp

Ceska777 said...

Pentru a treia zi e grozav ca a papat Philip tot, tot, tot. Adica voi in ziua trei a diversificarii chiar ati avut un meniu.... diversificat:morcov, ardei gras, dovlecel!!!
Pe noi aici ne bat la cap sa o luam incet, incet, incet abia probabil in saptamana a treia, cel mai devreme, continea terciul 3 alimente!
Noi am inceput insa cu terci de mar si in ziua de azi la un an papa foarte bine fructe si greu- greu legume.
Va dorim sa pape Philip de toate, si fructe si legume.

Andreea Badran said...

Ceska: da, nu stiu cum e, dar imi amintesc ca la Rayan de ex, am inceput cu terciul complet, din toate legumele care se pun intr-o supa: morcov, dovlecel, patrunjel, ardei gras, telina (numai ceapa nu mi-a dat voie dar dupa cateva zile, cand am vazut eu ca papa tot, i-am bagat si ceapa). Acum, la Philip, mi-a spus sa incep treptat dar eu n-am ascultat si am riscat. Si vad ca a functionat!
Altfel ar fi ajuns sa manance ca lumea la 2 ani in ritmul asta de melc.

alina said...

Bravo, Phillipache, la mai mare, sa o faci pe mami mândră că papi tot!!!

Posibil ca băieții tăi, Andreea, să prefere gusturile combinate, așa că daca asta se cere, asta dă-i, important e să pape.

Dar să știi că e bine să-i adaugi și ceva cereale fortificate cu fier, fie in lapte de sân, fie în piureurile astea, are nevoie de-acum.

Știu că în Ro pediatrii prescriu tot felul de suplimente bebelușilor - fier, calciu, etc., aici nimeni nu-ți dă nimic, totul e din alimentație, ceea ce mi se pare cel mai natural și-ți recomand și ție la fel.
Cerealele sunt al doilea aliment, după lapte, ca proportie de absobtie a fierului, în special în combinație cu fructele, pt că vitamina C intensifica această absobție.
Mai târziu își pot lua fierul din carnea roșie, ficatul de pui, pește și mai încolo spanac și alte frunzării din astea.

Hai să vă fie de bine și să păpați bine în continuare!

Anonymous said...

Andreea, asta a fost un real succes. Esti o norocoasa daca Philip iti mananca asa si in continuare. La noi a fost cumplit de greu la capitolul diversificare. Trebuia sa ma rog de ea sa deschida gura si nu prea aveam cine stie ce succes. Asa am tinut-o luni de zile.

Andreea Badran said...

@ alina: da, asa este. Eu ii dau supliment de fier zilnic. Am inceput luni cand a implinit 6 luni.
Calciu si Vigantol nu m-a lasat sa-i dau deloc pentru ca a are fontanela destul de mica si ca sa nu se inchida complet prea devreme mi-a spus sa nu-i dau. Si la Rayan am avut aceeasi problema.
De cereale nu mi-a zis inca nimic, o s-o intreb. Chestia cu mulsul insa ma sperie fiindca am urat mereu, din tot sufletul meu, aceasta "indeletnicire". Mai degraba ii bag cereale separat si-i dau completare tzitzi. Nu stiu cum o sa fac pana la urma, sunt inca un pic cam dezorientata.

Andreea Badran said...

@ mirela: da, si eu sper sa ramana la stadiul de succes si sa nu incepem sa facem nazuri ulterior. Mi-as dori sa manance cum manca Rayan la varsta lui. Nu a existat sa-i pun ceva in fata si sa refuze. Nici macar ficatul care, in general, copiilor nu le place.

Anonymous said...

Doamne ce curat e Philip! Bluzita nu are nici o pata. Dupa ce papa eu trebuie sa-l bag pe Rares in cada. E pe toata fata (uneori si pe cap0, maini, haine, carucior, mai nou si pe mine, peretii din bucatarie). Bravo lui!

Andreea Badran said...

@ crina: pai e asa fiindca am consumat o cutie de servetzele pe boticul lui. Mainile a reusit sa si le bage si pe-alea in castron, intr-un moment de neatentie de-al meu, don't worry, dar am avut servetzele, si uscate si umede, langa mine si am rezolvat urgent problema.
Rayan in schimb chiar a mancat frumos de tot, lui nici bavetica nu trebuia sa-i pun.