Saturday, January 31, 2009

Lunch time ...

Asa cum am promis, ma intorc la copiii mei. Nu ca articolele pe care le-am postat in ultima vreme n-ar avea legatura cu ei, but I'll be more specific now.
M-am gandit sa va arat la ce performante cantitative am ajuns, dupa nici doua saptamani de diversificare. In curand trecem la mancat urechi de mama.
La masa de fructe am renuntat complet deocamdata ca era o sursa de nervi atat pentru Philip, cat mai ales pentru mine. Nu ne plac fructele si basta! Le-am inlocuit cu cerealele si grisul de la Humana (nimic cu aroma de fructe ca deh, nu servim) pe care vad ca le mananca cu placere. Aseara chiar a ras un castron, pana la ultima lungurita.
Acesta este filmul pranzului nostru de astazi ... si ca de altfel al fiecarei mese din ultima saptamana. Difera doar culoarea de la botic.









12 comments:

Anonymous said...

Nu vreau sa par rea, dar ma bucur ca se mai murdaresc si alti copii :). Aveam impresia ca numai eu il schimb de 3-4 ori pe zi. Imi place cum combina Philip utilul cu placutul. Si vad ca si el, ca si Rares vrea sa tina lingurita. Go Philip!

mamica de Sebastian said...

Da io n-am inteles ce cauta culoarea portocalie pe picioarele salopetei:))Glumesc desigur.Lasa ca e bine ca maninca de toate.Fructe are vreme.

G. said...

Felicitari!!!

Cam ce cantitate e acolo? 250 ml?

Dupa asta a mai vrut si laptic sau ati reusit sa inlocuiti toata masa?

Dar de ce e portocaliu? E cu morcov?

1000 de intrebari, scuze :)

Ruxel said...

Da-le-ncolo de fructe daca nu-i plac baiatului :), bine ca macar legumele le mananca cu atata placere. Eu nu cred ca am vazut vreodata pe moaca lui Bia sau Alex atata placere cata vad la Philip atunci cand mananca (bebelush fiind).

Andreea Badran said...

@ crina: da, asa mancam noi de la o vreme incoace. La inceput am fost mai civilizati, acum ne-am mitocanit.

@ mamica de basse: ehe, ce stii tu? Mi-ar fi placut sa-i placa si fructele.

@ G: ce cantitate e? Habar n-am! E un castronel de-ala clasic, de plastic, pentru copii. Nu stiu ce cantitate e in el.
Dupa ce mananca in halul ala nu mai vrea si completare de tzitzi.
Portocaliu este pentru ca baza e morcovu' si ardeiu' kapia care in combinatie cu dovlecel, pastarnac si ardei obisnuit, da ceea ce vezi.

@ ruxel: da, e foarte vesel cand mananca.

Miha said...

La piureul ala delicios a avut si garnitura de degetzele? :)
Sa va fie de bine!
Si...sunteti fan Thomas? :D

Andreea Badran said...

@ miha: da, la toate mesele are garnitura de degetzele. Nasol e insa ca nu e vara ca sa-si poata baga doar degetele in gura, nu si shosetele sau salopetele sau pantofii.
Cat despre Thomas, da ne place. N-as zice ca suntem fani. Ii place mai mult lui Rayan ca Philip ce sa inteleaga ... ala este unul dintre cadourile de la Mos Craciun.

Anonymous said...

I-am luat azi lui Rares din Ikea doua bavete mari,cat sa-l acopere cu totul, dintr-un plastic foarte moale. Abia astept sa le testam maine. Daca nu merge nici cu alea ramanem cum zici tu, mitocani :).

Andreea Badran said...

@ crina: dar acopera si picioarele? Si mainile i le tine imobilizate ca sa nu traga de lingurita si nici sa-mi dea mie peste mana si castron? Si capul i-l tine drept ca sa nu-l intoarca de 100 de ori in decursul unei mese, cand la dreapta, cand la stanga? Daca nu face baveta toate astea, mie una nu-mi foloseste la nimic.

alina said...

Mă, eu am încercat toate metodele posibile de acoperire, dar zău că la Anna nu-mi iese și pace, tot e mâncare peste tot ... acuma nu mai are pe picioare, dar în jurul ei, în părul meu ... dezastru!!! Bine că măcar că mănâncă, cu Maria a fost (și este!) un chin.

E posibil ca lui Phillip să nu-i placă fructele nu neapărat din cauza gustului (sunt mai acrișoare), ci din cauza acidității mai ridicate la stomăcel. Oricum, să nu te descurajezi, îl mai lași o perioadă și după aia îi oferi din nou, i se obișnuiește și lui stomăcelul între timp cu digestia.

Andreea Badran said...

@ alina: da, se poate. Desi ca sa simta aciditatea la stomac, ar fi trebuit sa guste, sa simta reactiile si apoi sa le refuze. Ori el le-a respins de la prima lingurita.
Oricum, deocamdata il las, inca vreo saptamana, si apoi reluam incercarile. Deocamdata mananca de sparge legumele, vad ca si cerealele ii plac (dar nu cele cu arome de fructe), asa ca mergem pe astea deocamdata.
Deja s-a facut bolovan de cand mananca diversificat, asta insemnand ca asimileaza, deci no worries.

Ruxel said...

@Andreea: ieri am fost la Corina (stii tu care...) si imi povestea de Raluca, ca nu pune gura pe fructe, in schimb a mancat un castron plin-plin de legume cu peste. A bagat in ea de n-avea aer :)))