Tuesday, January 13, 2009

First solid meal!

N-am avut succes cu maru' desi am dat ieri fuga sa-i cumpar mere neaoshe ca am zis sa nu manance baiatu' toate prostiile injectate, stropite si modificate ...
Ei bine, astea au fost mutrele cu care ne-a onorat pe parcursul "mesei" ...
Nu s-a aratat deloc incantat de ce i se ofera, desi prima oara a deschis ciocul maaaaaare crezand ca i se va da ceva bun. Daca nu va manca fructele si legumele cu placere, inseamna ca nu-i al meu, nici al lui ta-su si nici frate cu Rayan nu e!




Ghiciti ce a facut dupa ce a mancat ... A scos tot pe partea celalata. Asta ca sa-mi arate dispretzul pentru chestia asta ingrozitoare pe care i-am dat-o!
Dupa ce l-am schimbat, l-am alaptat. Dumnezeule cum s-a napustit pe tzatza ... de ziceai ca era nemancat de-o saptamana! Stie el ce-i mai bun!

10 comments:

Anonymous said...

Heee! Cat s-a mai strambat si Rares. Dar o sa se obisnuiasca. E ceva nou pentru el acum. Da-i timp. Rares si acum se napusteste asupra biberonului cu lapte. Plus ca i se face si sete dupa ce papa solidele. Asteptam impresii din ziua a doua.

mamica de Sebastian said...

Andreea eu zic sa incerci cu ceva dinalea prafuri adica sa-i faci cu apa,este pt virsta lui la Market..Cit despre mutre m-a pufnit risul,e un dulce,cred si io ca titi e cea mai buna..

Ruxel said...

Adorabil cu mutrele lui. Toti copiii fac asa la inceputul diversificarii. Ideea este ca nu trebuie sa cedezi, chiar daca ii dai mai putin a doua oara stiind ca nu-i place, dar ii dai si pe pacurs o sa prinda el gustul bunatatzilor.

Andreea Badran said...

@ ruxel: ba pardon. Rayan n-a facut in viatza lui asa. Ala a mancat tot, din prima, cu tot cu linguritza si castron.
I-am dat acum la pranz si piure de legume(morcov - 80%, dovlecel si ardei). Nu s-a mai strambat cum a facut la mar dar nici asta nu i-a placut. Se stramba, dar altfel.
Dupa cateva linguritze am trecut pe tzitzi.

Lala said...

Andreea pentru prima zi eu cred ca ai inregistrat un succes. Sunt gusturi noi si ii trebuie timp sa le aprecieze.
O sa fie ok .

crina said...

Si eu consider ca e un succes. Noi am stai pe cateva lingurite (2-3) o saptamana.

adra_bell said...

Bravo! Sa-i fie de bine!
Eu am tot citit ca bebelusii alaptati sunt mai reticenti la diversificare, mai mofturosi. Nu stiu cat de adevarat e, ca n-am termen de comparatie.

Anonymous said...

Rabdare Andreea!

alina said...

Andreea, fiecare are gusturile si reactiile lui, ca si adultii.
Maria de ex mi-a luat din prima, la 5 luni jumate, marul si para, coapte, fierte. Nu manca mult, dar manca - am progresat de la cateva lingurite la 10-15. Si aici s-a taiat filmul. Dupa aia a facut mofturi la orice ii introduceam nou. Si acum e ultra-mofturoasa, de carne nici sa nu auda, si mananca mai putin decat o vrabie, e un chin cu ea la masa.
Anna in schimb a luat f greu solidele. Am incercat la 6 luni cu cereale inmuiate in lapte muls de la san. Cah, nimic. Am lasat-o cateva zile si i-am dat din nou, la fel. Nimic. Am incercat peste alte cateva zile cu mar copt. Nope.
Abia pe la 7 luni a inceput sa guste, cate un pic. Si de atunci nu s-a mai oprit. Acum mananca orice, stiu ca nu pare, are fix aceeasi greutate si inaltime ca Maria la varsta ei si mananca de 10 ori mai mult! Tot ce-i dai accepta cu placere, in special daca tine ea in mana si se hraneste singura.
Asa ca te ghidezi dupa copil. Si nu trebuie sa te ingrijorezi. Sunt copii care nu iau solidele decat pe la 10 luni!

Schumitza said...

aaaa, inca nu am copii si nici in viitorul foarte apropiat nu se arata, dar sa stiti ca incep sa ma panichez cand va citesc pe voi mamelor(andreea, dar si mara, adra_bell sau alina) la cata munca si rabdare ai nevoie ca sa-l cresti. jesh, nu se poate direct sa ajunga asa pe la 2-3 ani? :))