Friday, January 16, 2009

Da-i cu morcov inainte ...

... marul niet, terciul de legume in schimb pe tot, pe tot. Pana la ultima linguritza!!!

11 comments:

crina said...

Pot sa-l trimit pe Rares intr-un schimb de experienta? Sa stea Philip putin de vorba cu el ca intre barbati, si sa-i explice ca legumele.. yamiii?

Andreea Badran said...

Da, da, cu mare placere. Cu o conditie insa: sa-i explice si Rares cum e cu maru'!
Cat timp a trecut de cand ati inceput voi cu legumele? Si in ce combinatie i le dai? Pe rand sau i-ai amestecat mai multe din prima?

crina said...

maine o saptamana. piure din: morcov, pastarnac, telina. de maine si ardei. din prima amestecate primele trei.

Andreea Badran said...

Hmmm ... mi se pare ciudat ca i-ai pus telina din prima ... aia e destul de parfumata si usor iute sau nu stiu cum sa zic ... de obicei nu le place. Cu dovlecel nu ai incercat?

crina said...

Azi i-am pus si ardei si a fost ok. Dovlecel de luni punem. A mancat foarte bine supa. Un castronel de 160 grame. Nici mie nu-mi venea sa cred.

Andreea Badran said...

Bravo! Sa va fie de bine. Si Philip a mancat legumele foarte bine astazi, ca si ieri de altfel. Nu stiu ce cantitate a fost dar suficient incat sa nu mai vrea dupa aceea supliment de tzitzi. Marul in schimb, desi l-a mancat mai bine decat ieri, tot nu-i prea place. E foarte ciudat ce gusturi are si el.

alex said...

despre fructe si branza de vaci poate si Ana sa povesteasca oricui, dar de legume nu vrea sa aiba parte. Morcov-cartof-patrunjel-telina in combinatii si concentratii diverse, o lasa absolut rece.

alex said...

despre fructe si branza de vaci poate si Ana sa povesteasca oricui, dar la legume se abtine,pur si simplu nu deschide gurita
dovlecel..fiert simplu si pasat, cum il pregatiti voi?

crina said...

Eu azi am pus dovlecelul prima data. Fiert alaturi de celelalte legume si totul blanduit. A mancat iar foarte bine.

Andreea Badran said...

@ alex: am bagat moderare pe blog pentru simplul fapt ca pur si simplu m-am saturat de vomismentele unora de prin blogosfera! E totusi blogul familiei mele unde eu scriu ce vreau si accept tot numai ce vreau EU si ce mi se pare potrivit. Injuraturi ca in satra, jigniri, oftici, invidii si altele asemenea nu-si au locul aici.

Cat despre legume, la noi e exact pe dos. Philip mananca legumele, nu prea ii plac fructele. Culmea!
Legumele (morcov din belsug, dovlecel si ardei deocamdata) le fierb cu capac, apoi le fac terci in blender. Ultima oara i-am adaugat si putin pastarnac dar s-a cam strambat la el.
Merele i le-am dat crude si nu coapte cum vad ca dau mai toate mamele, dar se stramba rau la ele. Ieri am zis ca fac o inginerie, ca-i bag in mar si putina banana si ca o sa manance. Ei bine, copilului meu nu-i plac bananele. I-a venit sa vomite instantaneu cand a simtit gustul. Astazi am pus para in mar, deoarece si pentru ca, de la fier, ne-am constipat rau de tot. Nici asa nu prea i-a placut si n-a prea mancat.
Si de 3 zile am inceput si cu cereale de la Humana, seara, pe la 18:30-19:00. Nici dupa alea nu prea se da in vant.

Andreea Badran said...

@ crina: pai nu avea de ce sa nu pape pentru ca dovlecelul nu-i nici parfumat, e chiar dulcisor, deci n-ar avea motive serioase sa faca nazuri la el.