Sunday, September 21, 2008

Am bifat si capitolul asta atat de mult asteptat. A fost superb, a intrecut, trebuie sa recunosc, orice asteptari. L-am vazut pe Cohen intr-o forma de zile mari, cu niste instrumentisti de exceptie, cu doua tipe la backing vocals absolut magnifice. A fost cel mai linistit concert in aer liber la care am fost vreodata si daca nu ar fi plouat spre sfarsit si daca nu ar fi fost atat de frig ar fi fost si mai bine. Am avut, asa cum scriam si in articolul de dinainte de concert, emotii puternice, mi-a fost teama ca nu mai are voce, ca ma va dezamagi (si asta dupa ce-l astept de cel putin 20 de ani) la fel cum au facut-o si multi altii inaintea lui, veniti in Romania in plin apus al carierei lor muzicale, mi-a fost teama ca voi plange de ciuda ca nu l-am vazut acum 20 de ani ... A fost insa intr-o mare forma, nu stiu daca sunt subiectiva dar unele melodii(de ex Hallelujah) mi s-a parut ca au sunat mai bine decat pe cd. La un moment dat ma uitam pe unul dintre cele doua ecrane uriase montate langa scena ca sa ma asigur ca nu e play back, ca prea suna perfect ca sa fie adevarat.
A avut o sonorizare perfecta (n-am mai intalnit pana acum asa ceva in Romania), nu tu o microfonie, nu tu nimic care sa strice bucuria noastra sau a lui.
I-am cantat multi ani traiasca in vreo 3 reprize, si-n romana, si-n engleza, i-au adus torturi pe scena (de ce doua?), a fost emotionant. Am plecat cu lacrimi in ochi stiind clar ca probabil nu-l voi mai revedea.
A fost multa lume buna, fina, stilata, oameni care au venit in cunostinta de cauza, oameni care stiau intr-adevar cu ce se mananca Cohen. Erau si cativa rataciti care venisera pur si simplu de amorul artei, pentru ca era vorba de un eveniment cu mancare si bautura pe gratis si-atat (vorbesc de presa si de eternii ziaristi de doi lei care vin la "evenimente" ca sa infulece ca niste porci ca daca tot e pe gratis ...) Majoritatea insa stia exact ce cauta acolo.
As fi vrut sa mai tina 3 ore, as fi fost pregatita sa suport si ploaia, si frigul, si dorul de copii. As fi vrut sa nu se termine de fapt niciodata. As fi vrut sa-l iau pe Cohen acasa sau macar sa urc pe scena, sa-l strang in brate si sa-i soptesc cat de mult il iubesc, sa-i spun cum primul dans de la nunta mea a fost pe "Dance me ...", cum i-am citit cartile si i-am ascultat fiecare melodie si cat de mult mi-as dori sa-l revad. Oricand. Dar sa-l revad. N-am indraznit niciodata nici macar sa visez ca va veni la noi, ca voi avea ocazia sa-l vad cantand live aici. dar uite ca s-a intamplat.

13 comments:

Anonymous said...

Ma bucur tare mult ca a fost asa de frumos si ca ti s-a implinit visul. In timp ce citeam ce scrii parca traiam emotiile si fericirea de a fi acolo.

mara said...

hahaha, mie mi s-a povestit ca prea bine nu s-a auzit (sonorizarea e oricum cam proasta pe stadionul ala) si ca frigul si ploaia au facut sa nu fie destul de puternica conexiunea artist-public...
oricum, ma bucur mult pentru tine, eu nu m-am mai dus pana la urma, desi puteam intra gratis...

Anonymous said...

Subscriu in totalitate la cele spuse de tine. Am simtit la fel. Cohen a dat o mare lectie de modestie, talent, bun simt; a dat clasa multor "vedete" autohtone care la 74 de ani cred ca nu vor mai putea scoate nici doua behaieli. Un mare artist care canta cu sufletul, nu ca sa fie ovationat. Ma bucur ca am avut sansa sa il vad live. Sonorizarea a fost intr-adevar la inaltime, dar vocea lui a depasit orice asteptare. Scuze Andreea ca mi-am dat si eu cu pararea, m-a luat valul... ma opresc acum ca am uitat ca sunt pe blog-ul tau

Anonymous said...

anonymous sunt eu, Marcela

Andreea Badran said...

@mara: e adevarat ca noi am stat in fatza de tot, iar boxele erau foarte aproape de noi, poate in spate, pe gazon sau in tribune nu se auzea asa de bine. Nu stiu ce cusur as putea sa-i gasesc acestui concert. Poate ca n-a durat decat 3 ore ... si by the way, la 74 de ani sa fii in stare sa canti 3 ore (cu o mica pauza de 15 minute) in acelasi ritm de la inceput pana la sfarsit mi se pare fabulos. Si se vedea ca traia muzica aia, nu era o insiruire de vorbe pe niste note, asa cum vezi la multi artisti de-ai nostri, numai pentru plata de la sfarsitul concertului. Omul ala chiar traia fiecare cuvant pe care-l rostea. Nu stiu, repet, poate sunt subiectiva.
@ marcela: te-am vazut cand ai venit, eram in randul 6, am strigat dupa tine insa nu m-ai auzit si apoi ai disparut.
@ simbad daca citeste articolul: si pe voi v-am vazut cand ati venit. Si voi ati intarziat. Voua cum vi s-a parut concertul?

Anonymous said...

Draga mamica (ascultatoare de Cohen)
peste cateva zile trebuie sa procedez intocmai ca voi ( sunt si eu mamica de baietel nascut in Iulie alaptat exclusiv )- sa "procedez" inseamna sa las laptic la biberon pentru cel mic.
Ca si tine si ca si Simina (cred) nu am facut vreodata proba de cat mananca cel mic si nici nu am folosit /cumparat pompa de san.
Cum v-ati descurcat voi?

mamica de Sebastian said...

Chiar m-am gindit la tine,aveai atitea emotii inainte sa pleci.Ma bucur ca ti-a placut si te-ai simtit bine..

Andreea Badran said...

@ anonymous: eu am pompa, am folosit-o cu incredere, m-am muls inca de cu o seara inainte de concert, am umplut doua biberoane de-alea mici de la avent(mai mult n-a iesit), le-am pus frumusel in frigider si mama i le-a incalzit apoi cand a fost nevoie. S-a dovedit insa ca cele doua biberoane n-au fost suficiente si philip a trebuit sa fie pacalit si dus cu vorba inca vreo ora si ceva inainte de a ajunge eu acasa. Concertul a durat mai mult decat as fi crezut ...

Anonymous said...

Anonymous = Oana

Am uitat sa ma semnez si multumesc pentru info. Eu nu mi-am luat inca pompa si cand am incercat sa ma mulg singura a iesit foarte putin (vreo 20 ml de la un san)de aceea intrebam. Deci practic un bebe de aceasi varsta ca si al tau mananca la o masa 200 ml? ca atat au biberoanele de la avent.
Wow deci trebuie sa prestez cu cateva zile mai inainte de eveniment.
Multumesc
Oana

Andreea Badran said...

Bebele meu a mancat 250 ml la cateva mese ca eu am lipsit de-acasa vreo 4 ore si ceva iar Philip nu are program fix de masa. Mananca cand vrea el si atunci bea cateodata 100 ml, cateodata 50, cateodata 30 si adoarme. Dar tu il poti cantari inainte si dupa o masa si sa vezi cat ti-a luat in greutate si in felul asta te poti orienta cam cat lapte iti trebuie.

Anonymous said...

Am facut asta si dupa ce mananca are mai mult cu 100 grame ....sa inteleg ca mananca 100 ml?
La chestia asta nu ma pricep

Oana

Andreea Badran said...

@ oana: da, asta inseamna, ca mananca 100 ml. Ma rog, cu aproximatie. Ar trebui sa faci figura asta de mai multe ori si la diferite ore. Si apoi faci o medie.

Andreea Badran said...

@oana: daca vrei sa tii laptele in frigider, sa nu te mulgi cu mai mult de 24 de ore inainte de a-l consuma bebe. Daca-l pui la pastrat in congelator nu-i bai, poti sa incepi sa te mulgi de pe-acum. Mie asa mi-a spus dr. Si cand il incalzesti, sa-l incalzesti in apa fierbinte (fiarta).
Am dreptate simina?