Thursday, December 13, 2007

Ninge

Iata ca a venit si prima ninsoare ... asteptata de copii, ca noi, astia batrani numai de ninsoare n-avem chef. Pe mine una ma scoate din minti cand vad ca ploua, ca ninge ... Urasc frigul, detest iarna!
Mi-ar placea sa ma uit pe geamul unei cabane, din fata unui semineu, cum ninge. Asa da! Dar sa nu ma pui sa ies in fata usii ... No way!
Rayan nu prea stie ce-i aia zapada caci anul trecut, desi am mers la munte o saptamana, n-a avut bafta de a face cunostinta cu adevarata zapada. Am plecat din Bucuresti dotati cu tot ce-i trebuie omului la munte: sanie, salopete impermeabile groase, caciuli, fulare, manusi si cand am ajuns acolo: nexam zapada! Am dus copiii pe partii artificiale ca sa se poata da cu sania, mi se parea de rasul curcii.
Si ce zapezi aveam noi in copilarie ... Atunci adoram iarna si-mi aduc aminte ca intram in casa, fortati de mama, cu tzurtzuri pana in chiloti. Scoteam salopetele de pe noi si stateau in picioare. Nu simteam nici frigul, nici zapada care se topea pe noi si ne uda realmente pana la piele ... eram fericiti. Ieseam cu totii la construit igloo-uri , ne bateam cu zapada, mancam toti tzurtzurii pe care-i gaseam in cale, era o feerie.
Cele doua sau trei masini de pe strada nu ne deranjau, scoala se intrerupea sau se amana din cauza nametilor si aveam vacante prelungite ... cu saptamanile!

Acum ... am imbatranit!

2 comments:

Anonymous said...

Dar de unde ai filmat dragutza felinarul ala? Sa nu-mi spui ca ai iesit in strada pentru asta....

Andreea Badran said...

Nu draga, normal ca n-am iesit ... am scos mana de pe geam, de la etaj and that's it!