Saturday, October 10, 2009

Targ de handmade la gradinita

Gradinita Pink Lemon (unde merge Rayan) a organizat ieri, se pare ca la ideea unei mamici artiste, un targ de lucruri facut de manutele copiilor nostri. Mi s-a parut o idee nemaipomenita si am mers cu mare, mare drag. Erau acolo, mame, tati, frati mai mari sau mai mici, unii chiar foarte mici, bunici moderne dar si de moda mai veche, cu parul facut cu l'eau d'argent (nici nu mai stiam ca exista asa ceva), mai tineri sau mai in etate, sprijinindu-si batranetile in bastoane, dar prezenti acolo alaturi de nepotii lor, rude de tot felul, curioase si dornice sa achizitioneze capodoperele ingerasilor nostri.
Am fost asteptati cu prajituri facute in casa, pandispan cu visine si fursecuri, cafea calda si struguri. Mesele cu obiectele handmade erau aliniate prin toata curtea in asa fel incat printre ele sa putem studia in voie operele micilor mestesugari. Tablouri la care nici cu gandul nu gandesti, pictate, colorate, cu aplicatii de tot felul isi gasisera locul atarnate de vita de vie ce acopera curtea gradinitei. La toate minunatiile astea, zeci de copii au lucrat aproape zilnic, de cand au inceput activitatea in septembrie. Iar noi urma sa le cumparam printr-o licitatie. La sange! Pe care pana si casa de licitatii Christie's cred ar fi fost invidioasa.
Ne-am amuzat si noi, s-au distrat si prichindeii care au avut prilejul sa se revada desi nu era "zi de mers la gradi". Am golit portofelele drept pentru care s-au strans o gramada de bani pentru o excursie pe care o vor organiza inca nu se stie unde. Daca mai licitam putin cred ca adunam de-un Disneyland. Direct in State.
Va las sa le admirati operele si sa ne invidiati pe noi, cei care le avem acasa, expuse la loc de cinste.
Bravo voua prichindei!










































4 comments:

sultana said...

foarte ingenioase cele facute din paste, bravo lor. misto initiativa a gradinitei

crina said...

Nemaipomenita idee. Si ce au facut micutii e deosebit. Imi plac multe dintre ele. Iar scopul licitatiei este unul pentru care ar munci oricine. Felicitari!

Andreea Badran said...

@ bp: da, si mie mi-au placut alea cu pastele cel mai tare.

@ crina: chiar au fost chestii extrem de reusite.

Unknown said...

Felcitari! Foarte creaive si foarte frumoase! Felicitari pustilor, si parintilor care au percutat la idee!