Wednesday, October 21, 2009

Viroza/laringita

Vestile sunt bune si nu prea. Bune pentru noi, mai putin bune pentru cei din jur. Vestea buna e ca avem o viroza care s-a complicat cu o laringita severa(cica enorm de multi copii sunt in momentul asta bolnavi si au exact aceleasi manifestari - simptomele, inclusiv tusea asta ragusita sau pierderea de voce, pornindu-se brusc, fara nici un fel de avertisment), dar nimic pulmonar sau mai grav, asa cum m-am temut ieri cand l-am auzit cum tuseste. Vestea proasta este ca dracia asta este extrem de contagioasa.
Am intrebat daca se poate face vreun tratament de prevenire (ma gandeam si la Philip si la noi, ceilalti ai casei, dar si la voi) si mi s-a spus ca din pacate nu. Adica el se poate face doar ca nu va folosi la absolut nimic. Mi-a tinut chiar si o teorie despre toate multivitaminele si medicamentele astea de "intarire a imunitatii" cu care sunt bombardati copiii din toamna si pana in primavara (care de fapt sunt frectie la picior de lemn, ba mai mult, in cazul in care un copil nu este imunodeficitar asa cum este de altfel si cazul copiilor nostri, spre deosebire de cei ce traiesc in lumea a 4-a, poate chiar dauna si recent s-au facut niste studii in Germania care au demonstrat ca majoritatea celor care au luat pe termen lung tot felul de "prostii" de-astea au facut ulterior leucemie). O alimentatie corecta, cu multe fructe si legume, este mai mult decat suficienta si nu e nevoie sa ne bombardam copiii cu tot felul de medicamente care sunt in general pentru copiii subnutriti, cu deficite imunitare severe si care, asa cum spune si el, "sper ca nu credeti cumva ca sunt naturale, asa cum scrie pe ele".
Asadar, speram sa ramaneti sanatosi cu totii si imi doresc din suflet ca Rayanito si-si fi pastrat si sa-si pastreze si in continuare virusii numai si numai pentru el. Uil kip in taci!

2 comments:

adra_bell said...

Multa sanatate, sa va faceti repede bine!
A avut si Eva laringita asta, o forma mai usoara, tusea mai mult in somn, behaia pana ii venea sa vomite. Eu nu-i dau Evei nimic de genul vitamine, homeopate, imunostimulatoare, etc, dar o bombardez cu sucuri vitaminoase cand e gata-gata s-o prinda raceala

Sabina Ulubeanu said...

insanatosire grabnica!