Thursday, February 19, 2009

O facui de oaie

Tuse, tuse si iar tuse. Gatul cu mii si mii de tzepi in el. Rosu ca focu', sa-i surada norocu'! De 5 zile. Iar tuse. Si iar tuse. Mi-am varsat si matzele din mine (na ca dupa rahatu' lu' fi-miu, pomenesc, vreau nu vreau, si de voma mea).
Chemat salvarea la orele 1:00 din noapte.
Ascultat fata si pe fatza si pe dos, facut injectie cu Prednison in fund (Mara, iti suna cunoscut nu?), recomandat Augmentin (cica nu-i bai daca alaptez ... ramane insa sa ma documentez eu maine daca intr-adevar este asa) + comprese calde in noaptea asta, maine mers la plafar si luat faina de in si faina de mustar si facute pasta (aplicata apoi 10 min pe fatza si 10 min pe dos), miere combinata cu lamaie si voi fi ca noua in cateva zile. Asadar, verdict final: PNEUMONIE POSTVIRALA. Foarte tare! M-am scos!
Asta chiar lipsise din peisajul acestei fuckin' ierni care nu se mai termina ... I hate you!

L.E. Eh, si am uitat sa va spun, colac peste pupaza, vine si sotzul meu si ma intreaba galant: "Love, what do you need from Paris?" Atunci am stiut! "No, not again!" mi-am spus! Deci mai raman si singura vreo 2-3 zile, asa, ca nu cumva sa ma plictisesc!

28 comments:

alina said...

Of, of ... oboseala mamă dragă, de-aia ai picat, sistemul tău imunitar nu e la capacitate!
Nu mai țin minte ce conține Augmentinul, dar știu că atât inflamatoarele gen nurofen/ibupofren/diclofenac, cât și antibioticele din gama penicilinelor sunt safe pt alăptat. Eu a trebuit să iau penicilină și gravidă, a fost ok. Nu știu cum e cu alte antibiotice, dar dacă ai încredere și e medic bun, nu-ți face probleme.
Oricum, îți va fi greu, și așteaptă-te la mârâieli de la Phillip, cu siguranță.
Odihnește-te, hidratează-te și bagă în tine vitamina C.
Sănătate multă! Ai grijă să nu ia și piticii de la tine.
Pupici.

Anonymous said...

Scumpa, daca te simti asa rau esti sigura ca e ok sa alaptezi? Cred ca ar fi bine sa intrebi un doctor. Mi-e teama de virusi.
Sa ai grija de tine si sa te simti cat mai bine! Si cat mai repede!

Lala said...

Multa sanatate Andreea !

Andreea Badran said...

@ alina: da, se poate sa fie si de la oboseala, si de la mancatul aiurea (mai ales in ultimele zile n-am mancat mai nimic ca tot ce mancam, vomam in sec doi de la atata tuse), si de la stres ... in fine. Sper sa treaca cu Augmentin si restul de leacuri babesti.
Iau vitamina C de mult timp, preventiv cica si s-a dovedit a nu-mi folosi la nimic dupa cum bine vezi. Beau ceai cu lamaie si miere multa zi de zi, cate pot. Asta e, adevarul este ca n-am mai racit asa zdravan de mult. Am tot fost racita, asa soft. Plimbam viroza asta de la unul la altul de luni de zile, dar am dus totul pe picioare fara probleme pana acum. Eh, acum organismul meu a cedat. Copiii sunt ok, cel putin deocamdata. Culmea este ca cel care n-are chiar nimic e Philip. Sa bat in lemn! Rayan plimba si el niste muci de vreo 3 luni dar s-a rezumat doar la asta deocamdata.

Andreea Badran said...

@ danesia: Mai, cum ii spuneam si Alinei, Philip pare cel mai ok deocamdata. Ce sa zic? Rau nu ma simt, atata doar ca ma nauceste tusea asta. Au inceput de ieri sa ma doara sholdurile de la tuse. Pieptul parca e o rana deschisa. Iar gatul ...
Oricum, merci.

Andreea Badran said...

@ lala: merci mult!

G. said...

Of...sa te faci bine repede!

Cat despre Augmentin, nu-ti face probleme este safe. Eu am luat Augmentin si am intrebat inainte pediatrul. E din gama penicilinelor si cantitatea care trece in lapte este nesemnificativa.

Andreea Badran said...

@G: merci!
Am intrebat-o si pe Ruxi, mamica lui Rayan cel mic (al meu fiind considerat cel mare) si mi-a spus si ea acelasi lucru: sa nu-mi fac griji. Iar ea e, intamplator, farmacista.

Unknown said...

Of, offfff, exact ce iti lipsea "madame", imi pare rau sa aud asta, iti doresc sanatateeeee si bagaaa vitamineeee si lichideeeee multe dragutzoooo.
te pupicesc

Sabina said...

io ti-am zis sa te cauti...
hai, sanatate sa fie!

Andreea Badran said...

@ gabi: merci madame!
@ sabina: pai am vrut sa-ti fac si tie o oda (hehehehe) ca in fond tu m-ai convins aseara sa chem salvarea. Am chemat-o dupa ce am terminat convorbirea cu tine. Dar m-am gandit ca s-ar putea sa-i faca concurentza neloiala celei facute lui Rafic, asa ca am renuntat.
Plus ca muma invidiei virtuale iar s-ar fi luat de chestia asta, nu? Nu stiu daca ar mai fi suportat inca o oda ...

crina said...

Multa sanatate Andreea! eu va propun doamna sa va luati pneumonia si sa va duceti la un spa. Sa stati o zi intreaga acolo, asa uitati si de boala si mai reduceti si din stres. Stiu e ca e aproape ireal, dar m-au apucat si pe mine fantasmele de dimineata. Inca o data multa sanatate!

Andreea Badran said...

@ crina: multumim de sfat. Chiar ca-s fantasme. Prefer s-o mai tin olecutza in casa pe doamna pneumonie (caci ea se dovedeste a fi o doamna in aceasta situatie, nu eu!), nu de alta dar n-as vrea sa ajung cumva si sa infund spitalele. Am totusi 4 copii acasa iar sotzul meu iar o sterge la Paris pentru vreo 2-3 zile si raman cam singurica-n batatura. Iar ideea de a merge la spa singurica ... nope. Nu ma incanta. Oricat de bine stiu ca mi-ar face la scufitza, dar si la plamani. Prefer un masaj facut profesionist si-o baie calda in spa-ul meu de-acasa.

Unknown said...

ia augmentinul, si intreaba dr daca poti lua aerius si acc...

aeriusul ala e chiar bun... nu ti-a dat si ceva ventolin sau asemanator?

te intreb ca eu am avut pneumonie, si mi-a dat medicatie ca la astmatici, fara antibiotic ce-i drept, ca oricum epuizasem deja toate antibioticele de pe piata, inclusiv zinatul... m-au bagat la un aparat si respiram la 60% din capacitatea normala a plamanilor...

nu-i de joaca mama, cu ce ai tu...
si inteleg perfect prin ce treci... eu eram epuizata, ma durea toata carnea de la tuse... daca ma puneam in pat tuseam non stop... ajunsesem sa dorm doua ore pe noapte si alea in fund... plus vomatul... dar nu cred ca spun lucruri noi...

ai grija mare, mare, si cu tot regretul iti spun, daca ai de ales intre tratament si alaptat, alege tratamentul, nu mai sta pe ganduri

crina said...

Eeee, nici varianta ta nu e deloc rea. Dupa ce termina masajul (sper ca e un el) trimite-l si pe la mine.

Andreea Badran said...

@ bogdana: nu mi-a dat aerius si nici un antihistaminic. As putea sa fac, cu de la mine putere, niste aerosoli, cu ser fiziologic macar daca nu cu altceva. Dar m-am saturat! Am masa plina de medicamente din nou, asta dupa ce abia le stransesem constiincioasa saptamana trecuta.
Am ajuns sa am dureri de shold de la atata tuse, nu mi-am imaginat ca asa ceva este posibil. Pieptul nu mai zic! In gat simteam ieri gust de sange. Oooooof, viata mea!
Si sa stii ca nu mi s-a pus in vedere sa renunt la alaptat inca, dar si daca ar fi asa, as renunta cateva zile, m-as mulge ca sa-mi stimulez lactatia si sa nu se duca pe apa sambetei si cand m-as face bine as incerca s-o iau de la capat. Nu ma las eu cu una cu doua doborata de-o nenorocita de pneumonie.

Andreea Badran said...

@ crina: hehehehe, da! Stai numai sa-l gasesc ca deocamdata e doar in faza de imaginatie a mea!

Andreea Badran said...

@ anonim: cand o sa ai si tu o identitate atunci vei fi bagat in seama, pana atunci mai sapa si vezi unde ajungi!

Unknown said...

radiografie iti facusi?

Anonymous said...

Buna! Nu ne cunoastem, dar te citesc de ceva vreme pentru ca sunt si eu mamica. Voiam sa-ti spun ca am descoperit pentru fetita mea si apoi am folosit si eu cu succes siropul de tuse pe baza de plante Coughend. Nu am actiuni la firma producatoare, dar efectele mi s-au parut miraculoase. Sper sa te ajute si pe tine. Sanatate!

Andreea Badran said...

@ bogdana; nu, nu mi-am mai facut nici o radiografie. Ca radiograf la purtator n-aveau aia de la Puls - hehehe- iar eu nu ma trambalam acum prin spitale ... nici sa dai cu tunu'!
Deja mi-e mai bine dupa injectia de ieri, dupa augmentin si dupa compresele alea calde puse aseara. Astazi imi tuflesc si dracia aia din faina de in si mustar pe piept si spate si sper ca maine voi fi ok. Trebuie!
Am mai tusit si azi noapte, si astazi dar nu atat de intensiv. Am avut pauze lungi de liniste. Cred ca sunt pe drumul cel bun.
Partea misto e insa ca astazi mi-a venit Lana de la scoala cu frisoane, cu gatul vraiste, cu dureri de cap si de-astea ... of, of, mai, mai!

Andreea Badran said...

@ o mamica: n-am auzit de medicamentul de care spui tu, merci de sfat, dar deocamdata nu mai iau nimic. Mi-ajunge toata farmacia pe care o am expusa prin toata casa. Si vad ca acum am inceput sa ma extind si la bucatarie ca sa "gatesc" tot felul de rahaturi cu care cica ma fac bine.
Dar o sa retin pt o data viitoare. Sau pt asta mare a mea daca o incepe si ea sa behaie. Merci!
Mi-ar placea ca data viitoare sa te semnezi.

salmi said...

Imi imaginez cat de greu iti va fi singura...nu te invidiez in momentele astea. Doar iti urez multa multa sanatate!

Andreea Badran said...

@ salmi: acum 10 minute am fost anuntata ca va pleca duminica, asa ca pana atunci sper sa ma pun pe picioare!

Mama Iuliei said...

Daca te poate consola: gripa, febra 5 zile... :(

alina said...

Păi să-l exploatezi la maxim până pleacă, dormi, somnul face bine (la orice aș zice eu!).
Unele din medicamentele pt astmatici nu știu dacă sunt ok pt alăptat, dar zău acuma, nu există tratamente minune, știi și tu cum e, până nu trece, nu trece. E clar că sistemul imunitar ți-a fost slăbit, așa se întâmplă, eu am pățit-o când eram gravidă cu Anna în primele luni - și dă-ți seama, tuse de-aia reaua în condițiile în care eu oricum țineam wc-ul în brațe non-stop de la atâta vomitat! M-au îndopat cu antibiotice, mi-a trecut și a revenit iar după vreo lună. Eram varză!!!
După care am pățit-o din nou când Anna avea 2 luni, a luat ea mai întâi, nu pot să-mi explic de unde, o viroză cumplită, și-n 24 de ore am picat și eu. Am stat vreo 3 zile prin spital, efectiv simțeam că nu mai am resurse să mă pun pe picioare. A trecut. Toate trec. Dar odihna și hrănitul corespunzător, și hidratatul, sunt esențiale!!!
Pupici și multă sănătate!!

Andreea Badran said...

@ mama iuliei: of, imi pare rau! Sanatate si voua!

Andreea Badran said...

@ alina: asa e cand ai copii. Mai treci si prin genul asta de sacrificii. Altfel ar fi prea simplu sa fii mama nu?