Saturday, August 9, 2008

Valenii de Munte

Weekend-ul trecut ne-am urcat in masina si ne-am dus, asa, pe nepusa masa, la casutza noastra de la Valeni. Era vreme frumoasa si, cum imi era dor de locul ala unde n-am mai ajuns de la Pastele trecut, am zis ca-mi iau odraslele si riscam sa dam o fuga pana acolo. In fond ce le-ar putea strica o curte imensa unde Rayan sa alerge in voie si aer curat. Rayan s-a intalnit acolo cu Leo, un baietzel din vecini, au facut numai nebunii toata ziua, apoi a sapat dupa morcovi (preferatii lui si din care a ajuns sa manance cel putin 6-7 in fiecare zi) cu tatal lui Leo (care are in grija gradina noastra), Philip a stat linistit afara in landou, la aer ... iar noi, astia batrani, am stat pe prispa casei si am admirat peisajul. Era o liniste absoluta de care chiar aveam nevoie. Cand s-a facut timpul sa plecam, ne-a parut tare rau, mai ales lui Rayan care a plans dupa Leo si caruia a trebuit sa-i promit ca si in acest weekend vom merge acolo, convinsa fiind ca vom si reusi acest lucru. Si uite ca nu am avut cum sa ma tin de cuvant. Nu am putut sa-mi tin promisiunea, n-am ajuns la Valeni, s-au anuntat si ploi, iar in Bucuresti am atata treaba de nu-mi vad capul.

Marti plecam pentru 3 saptamani in Liban la bunicii de-acolo, prin urmare trebuie sa fac bagaje, sa mai strang dezastrul care ne inconjoara aici, pentru ca de intors ne vom intoarce cu toata trupa, adica inclusiv cu copiii cei mari. Nu-mi doream deloc sa ma aventurez in aceasta plecare data fiind situatia, dar m-am gandit ca poate ducandu-l acolo pe Rayan, se va mai linisti un pic, isi va intalni zecile de verisori cu care se va putea juca in voie, il va insoti zilnic pe bunicul lui in gradina (activitate care, vara trecuta, ii placea foarte tare), isi va vedea fratii mai mari de care am senzatia ca-i este foarte, foarte dor ( a plans de multe ori dupa ei de cand au plecat) si va mai schimba un pic atmosfera asta de aici unde nu prea am avut ce sa-i ofer de cand s-a nascut Philip.







8 comments:

Monica said...

Daca ma mai uit mult la Rayan si la Max imi dau seama ca viitorul Romaniei e pe maini bune!
Semneaza: o tanti iubitoare de morcovi (suc, doua pahare pe zi)

Andreea Badran said...

Hahaha. Da, asa e. Ii plac foarte mult fructele si legumele ... portia lui zilnica de fructe si legume depaseste cu mult orice imaginatie. Mananca cate 6-7 morcovi pe zi, vreo 2-3 piersici, nu-ti mai spun de portocale,struguri, pepene (numai rosu) etc. Cand curatz cartofi trebuie sa fiu cu ochii-n patru fiindca altfel imi mananca toti cartofii, asa cruzi. Imi seamana atat mie cat si lui taica-su. Si noi suntem mari rozatoare.

Monica said...

super alimentatie! eu nu am inca puisori dar, vegetariana fiind, imi tot spun ca prichindeii mei vor manca multe legume si fructe si, neavand cum sa guste dulciuri cu zahar rafinat, cand vor fi serviti de prieteni vor gusta, poate, dar vor refuza sa mai manance, pentru ca nu vor fi obisnuiti cu gustul artificial. poftim ce planuri am:)

Anonymous said...

De ce nu spui nimic si de castravetii imensi cu care isi face aparitia in parc si uimeste pe toata lumea??? Hahahaha

mara said...

@omg, tot familionul, cu copii si bunici, trebuie ca e ca in carti, eu nu cunosc asa ceva :(
iar asta cu morcovii ma face sa crap de invidie. o sa-mi trec peste innascutul dezgust vizavi de morcovi si am sa las cate unul proaspat curatzat pe ici, pe colo, sa vad daca-i mananca max si cruzi.

Monica said...

ha ha,pe vremea mea ne surprindea, in fata blocului, Tavi, care aparea cu paine cu vinete si felii de salam, deasupra:)

Andreea Badran said...

@ Ruxel: daaaaaaaaaaaa, asa e. Uitasem de castravetzii aia lungi. E mortal oameni buni cand prinde cate unul de-ala de e cat el de lung si il mananca pana la ultima inghitzitura, muscand ca tzaranu' din el, inclusiv in public. Intr-adevar se uita lumea la el ca la a 8-a minune a lumii. Are, cred, si pe blog pe undeva postate niste poze facute in timp de savura un asemenea castravete.

Anonymous said...

Andreea, ce bine ca mananca fructe si legume ca un rozator. Asta este un lucru foarte bun. Mie chiar mi-a facut pofta de niste morcovi.