Tuesday, June 2, 2009

Distractie nocturna

Ora 1:10 am: se trezeste Philip, ii dau sa suga, cu chiu si vai il culc la loc, pe la 1:45. Ma duc si ma furishez langa Rayan in pat fiindca asa i-am promis, ca dorm cu el avand situatia data. La nici 10 min dupa aceea, cand abia adormisem, suna soneria. Prima data. Nu ma stresez, nu ma dau jos, ma gandesc ca e vreun bou care trece pe strada si pe care-l amuza sa apese pe interfon. N-ar fi fost pentru prima oara. Insa dupa cateva zeci de secunde suna din nou. Si din nou. Hmmmm imi zic, asta nu e ok, cineva chiar insista. Dar cine sa fie la 2 noaptea? Si ce apasari sa aiba?
Ma ridic din pat, ma uit pe geam si vad in fata portii masina de politie, cu un el politist la volan si o ea politista pe scaunul din dreapta. Studiaza niste "docomente". Ma panichez brusc. Ce sa caute politia la poarta noastra la ora 2 noaptea ...
Ma duc spre dormitor la Rafic sa-l trezesc si sa-i comunic ca trebuie sa iasa la poarta. Era cu Philip in brate caci intre timp, de la sonerie, se trezise din nou. Isi trage niste nadragi pe el, mi-l preda pe Philip si iese. Il aud parlamentand. Stau cu urechea lipita de usa, apoi de geam in ideea ca voi deslusi ce se intampla afara. Soneria suna din nou. Ciudat imi zic. Acum cine ar putea sa mai sune daca el e deja in fata portii? Deja incep sa banuiesc ca e ceva in neregula cu interfonul de-afara dar nu eram 100% convinsa.
Dupa 2 minute Rafic revine in casa. Il studiez atent in obscuritatea in care ne aflam, il vad linistit. Imi spune ca nu-i nimic, nu ne cauta pe noi, n-au treaba cu noi, sunt in misiune si trebuie sa-si petreaca o ora in locul ala. Din nou mi se pare ciudat dar ii credem pe cuvant.
Rafic il preia iar pe Philip, incearca sa-l culce desi ii sarise si mama somnului, deja vorbea, radea, se amuza. Rayan s-a trezit si el de la zarva asta. Clocotea. I-am bagat un supozitor in fund, i-am dat niste apa, i-am pus sosete cu otet si am revenit in pat langa el. Soneria suna din nou. Ma dau iarasi jos din pat si ma duc si-o inchid definitiv. Poate sa fie ce-o fi. Dupa o ora adoarme si Philip, asta am aflat dimineata. Lui Rayan incepe sa-i scada fabra, e ud leoarca, trebuie sa-l schimb. Dupa inca jumatate de ora reusesc sa ma culc si eu. Tot langa el.
Acum zace pe canapea, are 39,9, tuseste rau si e rosu in obraji de zici ca a alergat 10 ture de stadion. E bleg, n-are pofta de mancare. Bea apa si ceai. Atat. Diseara cred ca trecem pe antibiotic ca prea tine de mult febra asta si nu da semne de ameliorare.

Ma intreb ce o fi fost totusi azi noapte ... cred ca soneria mea interfera cu aparatura din masina politiei (care era fix la jumatate de metru de interfon) si de-aia suna in disperare. Alta explicatie mai logica nu am. Mai ales ca eu nu cred in fantome sau in spirite rele care vor sa ma tachineze pe mine.

13 comments:

adra_bell said...

Hai ca m-ai speriat! Am citit cu sufetul la gura, ca s-o fi intamplat ceva.
Sanatate multa lui Rayan! Si miss a mea e mucioasa...

Lala said...

Multa sanatate puiului , sa isi revina repejor !

Unknown said...

Heiiii doamna, ma lasi!!!
Asteptam sa vaz ce e cu politia... bine ca nu a fost nimic, iar fantome??:)))
Baga de ridica premiul.da. te pupicesc

Andreea Badran said...

Multumim!

@ andra: dar sa vezi ce m-am speriat eu azi noapte cand am vazut masina de politie sub geam. Stiam ca suntem imaculati amandoi dar totusi ... la 2 noaptea si sa sune atat de insistent ...te gandesti ca e totusi ceva!

sultana said...

ei lasa-i pe ei, rayan sa fie sanatos!

Sabina Ulubeanu said...

aoleu, ce sinistru!
Mai ales febra:(
Insanatosire grabnica! Pupam baiatu.

crina said...

Multa multa sanatate lui Rayan! din cate mi-ai zis nici cu antibioticul nu e o mare distractie, ca nu prea il ia! Tinem pumnii lui Philip sa nu ia si el. Am facut azi sedinta foto si v-am vazut in catalog. Sunteti vedete :)
Cat despre politie, mi-ar fi stat inima in loc sa sune cineva la 2 noaptea si sa mai fie si omul in uniforma.

mamica de Sebastian said...

Uff,sper ca Rayan e mai bine,desi presimt ca antibiotic scrie pe el.Cit despre politisti si sonerie nu stiu ce sa zic.Cit despre fantome imi fac cruce si scuip in sin.Poate am sa povestesc vreodata experiente de la servici:))

Anca said...

Sanatate multa lui Rayan! Mai cercetati ceva urechi, gat, plamani, si numai daca e cazul sariti cu antibiotic. Ca altfel, asta face mai mult rau decat bine. Sa auzim de bine! Anca

private-rayen said...

Sa se faca Rayan bn cat mai repede si sa fie iar in forma!

Cu drag,

Un Atragator!

alina said...

Si voi bolnavi, of .... va urez sanatate cat incape, sa ramana atata boala, exact cum ne dorim si noi, sa stea departe de junioara.

Andreea Badran said...

Multumim, astazi l-am trecut pe Klacid. Dimineata iar mi-a facut 40 febra, tuseste in continuare, asa ca mi-am asumat chestia asta.

Anonymous said...

Da' ai nervi de fier nu gluma....cu doi copii si unul bolnavior eu ma duceam peste ei si le spuneam sa-si miste caruta de acolo ca-mi tot suna soneria in cap....offff...cred ca esti rupta de oboseala....insanatosire grabnica puiului mic si putina odihna pentru tine