Tuesday, April 28, 2009

Sinuciderea Nikitei si cutremure devastatoare transmise in direct la OTV

Deschid aseara televizorul, nu pentru ca as fi vrut sa vad ceva anume, ci pentru ca m-am obisnuit sa latre pe fundal, atunci cand eu fac diverse treburi prin casa. Am depasit de mult stadiul cand ma mai si uitam, asezata confortabil pe canapea, la vreun program tv, la vreun film sau la stiri. Si totusi l-am deschis, asa cum fac de altfel seara de seara.
Trec in revista toate programele romanesti ca sa ma hotarasc unde sa ma opresc. Trec prin astea nationale, cam multe si cam proaste, trec de pro cu toate tentaculele lui de prost gust, de antene si prime si ma opresc pe otv unde imi sar in ochi cele doua mari titluri, date sub forma de breaking news: sus, scris cu litere de-o schioapa si pe fundal galben, ceva legat de sinuciderea Nikitei (nici nu stiam ca a murit si nici acum nu sunt mai luminata), jos, tot cu litere de-o schioapa, pe fundal portocaliu, ceva legat de codul portocaliu dat de institutul de seismologie pentru cutremure. Tananam! Ma opresc, nu butonez mai departe, recunosc, atrasa de cele doua titluri. Imi zic: stai sa vad si eu ce si cum, sa nu mor proasta. A murit Nikita? Am scapat de ea? Not possible. Vine cutremur? Really? Another one? Cool!
Stau si ascult si privesc si iar ascult si iar privesc, pret de vreo cateva minute. Pe mijlocul ecranului, DD incerca sa ne convinga cum un nene, Marmureanu, Margineanu, Maracineanu sau ceva in directia asta prevazuse, citise-n stele, in cafea sau daduse-n bobi cum ca in seara de ieri va fi un cutremur. Maaare! Hmmm imi zic, foarte tare! Ce subiect! De senzatie!
Pe fundal erau niste semafoare iar DD-ul ne explica pe un ton foarte sobru si alarmat cum trebuie sa urmarim culorile lor care se vor aprinde in functie de intensitatea cutremurului. Nu intelegeam nimic pentru ca nu eram in stare sa ma concentrez asupra acestor informatii "vitale" si nu eram in stare sa procesez informatia de nici o culoare. Ceva nu se lega!
Abera ceva si legat de nush ce pager care anunta dezastrul cu nu stiu cate secunde inainte ca el sa se intample, apoi un reporter statea de veghe undeva unde cica trebuia sa fie Nikita care de fapt nu era, in fine ...
Insa daca asta ar fi fost totul mai era cum mai era, aproape ca s-ar fi incadrat in tiparul cu care ne-a obisnuit DD-ul. Dar DD s-a intrecut pe sine de data asta! Cine credeti voi ca era in studio? Sa comenteze pe marginea acestor doua subiecte de importanta nationala, internationala, universala, galactica? Sa-si dea cu presupusu'? Ei bine dragii mei, cele doua mari specialiste, atat in Nikita si psihologia ei, cat mai ales in cutremure, Sexy Braileanca si Naomi! Da, da, chiar ele!
Cand am mai vazut-o si pe asta am zis ca asa ceva este peste puterile mele de suportabilitate si am inchis televizorul complet.

8 comments:

Geanina Codita said...

Sincer, multa rabdare trebuie sa ai daca ai stat sa te uiti atat si la atatea. Nu ma mai uit de multa vreme la televizor din aceste motive.

Andreea Badran said...

Pai tocmai asta zic, ca nu m-am uitat mai mult de 5 minute ca n-am rezistat! Adica am totusi pretentii de la mine.

sultana said...

hahaha...omul asta e fenomenal! exact asta vrea sa vada romanul de masa, din pacate, dar el stie foarte bine. banuiesc ca avea virf de audienta

Unknown said...

Ha!Ha!Ha! Doamnaaaaaa tocmai acolo te trezisi' matale sa te uiti? Super tare am ras cu lacrimi la articolul tau! Deci nu ai fost atat de curioasa sa urmaresti daca se aprinde sau nu becul ala... m-ai lasat asa...
si nikkita s-a sinucis in direct la otv? sau nu?
ha !ha!ha! foarteeeee tare:)))

Unknown said...

bai, lamuriti-ma si pe mine, cine este sexy braileanca, va rog!

Ruxel said...

@Bogdana: vaaaaaaaaai, nu stii cine este sexy braileanca??? nu mai vorbesc cu tine ever! sau....te iert, ca la ora la care eu scriu acest comentariu, tu esti cu micul carn la maternitate, si toate gandurile mele bune se indreapta catre voi :)

Simona said...

Pe mine tre' sa ma lamuriti si cine sunt alealalte doua, Nikita si Naomi... ca io mi-s tare in urma la de-astea... :-)))))

Anonymous said...

acum ca m-ai primit pe blogul tau cu comentarii pot spune un lucru: ia si citeste (nu stiu cind cu atitia copii in jurul tau) dar daca vreodata ai timp (sau poate ai citit deja): Mario Vargas Llosa, Matusa Julia si condeierul, poate nu vei avea rabdare, poate da. sa spun de ce: la baza sta povestea de dragoste dintre junele romancier si o matusa ceva mai in virsta (20 ani el 35 sau pe acolo ea). nu asta e important ci felul in care isi scrie Llosa povestea, intercalind un capitol din povestea de dragoste cu un capitol scris in maniera OTV, un fel de cronica a societatii boliviene daca nu ma insel de prin anii '50 '60, apartinind (cronica) unui comentator radio care da cu tavalugul prin toate evenimentele si le mixeaza de nu stii ce sa faci: sa rizi in hohote, sa "schimbi canalul" sa treci la capitolul urmator din povestea de dragoste ... ca la circ ... eu una nu ma uit la TV, decit pe posturile muzicale, ca sa am un fundal ptr munca de acasa, iar cartea marturisesc ca am citit-o pe cind eram mai tinara si aveam mai multa rabdare altfel as fi dat skip la acele capitole .... nu asta am vrut sa spun dar am intrat dintr-o poveste in alta: oameni buni aia era fictiune si un romancier are dreptul si chiar si obligatia sa dea drumul la imaginatie ... dar la noi e REALITATE! e tragic ... sau poate comic?
scuzati lungimea comentului :-) sper.
olivia