Monday, February 8, 2010

Şerveţelele umede au menirea de a şterge puradelu' la fund sau, în cel mai bun caz, pe mâini. Aşa ştiaţi şi voi nu?
Dar ştiţi voi pentru câte alte treburi casnice şi mai putin casnice mai pot fi ele folosite? De la ştersul mobilei (e adevărat că mai lasă şi urme, mai ales cele de la Pampers şi mai ales pe mobilă închisă la culoare, dar tot e mai rapid şi mai la îndemână decât o cârpă cu Pronto de exemplu).
S-a anunţat cineva pe nepusă masă în vizită la tine şi ai senzaţia că pe mobilă s-a aşezat, de la plecarea menajerei, praful? Scoţi un şerveţel umed sau două, sau nouă, după necesităţi, şi rezolvi problema într-un minut.
La mine în casă se găsesc în permanenţă cel puţin 5 pachete de şerveţele umede, postate strategic în câteva puncte esenţiale din casă: în living (în zona canapelelor şi a mesei pe care în general se joacă, modelează plastilină, pictează şi mănâncă copiii, deşi au o masă aproape identică la ei în cameră), în sufragerie, în dormitor la noi, în baie, în toaleta de serviciu (care e lângă bucătărie deci pachetul de şerveţele cu pricina deserveşte automat şi bucătăria) şi, bineînţeles , în camera copiilor.
Ce credeţi voi că dă un luciu mai bun parchetului (atunci când puradeii scapă încălţaţi în casă, cu bocancii plini de zăpadă sau noroi) decât un şerveţel umed? Mai ales acum, iarna. Va spun eu: o găleată în care punem apă, soluţie de curăţat parchetul, de preferat Pronto că miroase frumos, un mop pe care trebuie să-l iei din cealaltă parte a casei, o întreagă operaţie care durează cel puţin 3-5 minute. Şi asta dacă nu eşti cam lent din fire. Că atunci durează mai mult. Aşadar, nu e oare mai la îndemână să scoţi mătăluţă repede 2,3 şerveţele umede din pachetul aflat în imediata ta apropiere, să te aşezi frumos în genunchi şi din trei mişcări, în 30 de secunde, să rezolvi problema şi parchetul să lucească?
V-aţi şters vreodată pantofii cu şerveţele umede? Dacă nu, ia încercaţi! Succesul este garantat. Nici o cârpă/perie nu-i va curăţa atât de bine şi nici o cremă nu le va da un luciu atât de frumos pe cât o fac de exemplu nişte şerveţele umede cu aloe vera. Recomand Huggies sau şerveţelele cu textură similară.
S-a vărsat o cană de lapte sau de suc de portocale pe masă sau pe jos? Relax! Ştergem dezastrul mai întâi cu şerveţele uscate (aflate şi ele peste tot prin casă)şi apoi, ca să nu rămână lipicioasă suprafaţa respectivă, finalizăm operaţia cu cele umede.
Ecranul calculatorului, al laptop-ului sau al televizorului, tastatura, mouse-ul sau mouse pad-ul cu ce se şterg cel mai rapid? Bingo! Tot cu şerveţele umede, chiar dacă ştim ca nu e bine si avem soluţie şi şerveţele speciale pentru asta. Alea sunt întotdeauna mult prea departe de tine şi cum eşti mereu pe fugă, tot un şerveţel umed (niciodată Pampers, nu au textura bună pentru aşa ceva şi lasă urme urâte) aflat în imediata proximitate te scoate din necaz.
Are copilul muci? Foloseşte şerveţelele umede pentru a-i şterge, aşa nu va face cu siguranţă răni la nas. Operaţiunea asta o repeţi şi de 100 de ori pe zi în zilele când mucii îi curg şiroaie până pe piept.
Îi curge copilului mâncarea din gură şi îşi murdăreşte toată faţa la masă? Şi scaunul în care stă? Folosiţi şerveţelele umede. Şterg foarte bine mutra delicată a micului pui de om. Cât despre scaunul de masă nu vă mai spun. Va arăta ca nou.
Ai venit de-afară şi ai constatat că micul prinţ a şters cu geaca lui de fâş, în drum spre casă, maşina vecinului sau poarta, amândouă pline de praf sau noroi? Ei bine, tot cu un şerveţel umed, sau poate două rezolvi şi problema asta. Doar n-o să bagi geaca în maşina de spălat pentru atâta lucru când, în trei secunde, cu un şerveţel umed, arată ca nouă ...
Şi nu în ultimul rând, ajungi să foloseşti şerveţelele umede(întotdeauna ultimele din pachet şi mereu insuficiente pentru operaţia asta, right?) şi pentru ceea ce au fost ele de fapt inventate: pentru a-l şterge pe micul căcăcios la fund.

8 comments:

Catrinel said...

ce idei bune mi-ai dat....Trebuie sa imi anunt sotul sa cumpere mai multe servetele:))
la mobila le poti folosi pe cele de la pronto,tot servetele umede,dar speciale pentru mobila.
mie imi plac si cele de la sano in ambalaj albastru ca sunt bune pentru ecrane si geamuri si efectiv le ador pe cele dezinfectante pentru bucatarie.
Dar nu am crezut ca exista atatea intrebuintari pentru servetelele cupilului.
mersi de idei:))))

Simona said...

Sincer si noi le folosim la tot ce ai enumerat mai sus si probabil inca pe atatea uzuri pentru care nu au fost facute, dar sunt foarte practice. Insa imi aduc aminte cand am vazut la mine la servici odata pe colegii gravori care isi stergeau placutele de plumb cu servetele umede (cica Pampers sunte cele mai bune la sarcina respectiva) si imi explicau ca nici solutiile lor speciale nu curata atat de bine. Stau eu si ma intreb, oare ce contin servetelele astea, si oare e chiar bine ca mai ajung sa fie folosite si in scopul lor original, adica sters copilul la fund... mi se pare mie ca au niste chimicale atat de ciudate in ele incat poate e mai bine sa spalam copilul cu apa si sapun si sa spalam cu servetele umede pe jos doar... :-)))

Anonymous said...

Si eu pretuiesc muuult servetelele umede si ii sunt recunoscatoare inventatorului!

Andreea Badran said...

ioana-catrinel: avem si servetele umede de la pronto, ce crezi? dar alea nu sunt mereu la indemana, pe cand servetelele umede pt funduri de copii sunt peste tot prin casa si cel mai lesne de apucat in graba.

@ simona:mda, nu stiu ce sa zic, eu n-am avut surprize de la ele. ori sunt copiii mei neamuri mai proaste si cu pielea mai groasa, ori sunt ele ok. chiar nu am avut niciodata vreo problema cu ele si am folosit tot felul de servetele. de incercat le-am incercat pe toate de-a lungul timpului. in 5 ani ani am tooooot avut timp sa le verific pe toate.

@ gratiela: este? astea da indispensabile ...

Simona said...

Super tare si adevarat postul. E foarte probabil ca o afacere cu servetele umede sa mearga. Si eu port in geanta cel putin un pachet de servetele umede(dar nu pachet mare de la pampers ca nu am loc si nici acasa nu ma asteapta vreun fundulet de copil cacacios...inca!).
Sterg ecranul calculatorului, sterg pantofii, sterg praful sau ma sterg pe maini dupa ce mananc o portocala si raman lipicioasa. Cand eram la facultate erau bune pentru a sterge praful de pe banca unde urma sa ma asez si tot asa. Acum iarna sunt bune ca sa-mi sterg cizmele sau ghetele cand ajung undeva si ma stropesc de noroi. Ai descris atat de bine incat...mi-am adus aminte si de mizeria care se face cand vii de afara si m-au luat pandaliile :))). Ai putea folosi postul si ca o reclama pentru viitoarea afacere a sotului.
Chiar mi-a placut!

Elle said...

ce bine le-ai punctat. suntem la fel de...salvate si noi tot de dragele servetele. huggies' rulez! :)

Anonymous said...

Hello fete, subscriu la tot ce s-a scris aici...ca mare adevar graitzi..insa....:(( nenorocire mare...nu se mai gasesc servetele Huggies :((. Am mai gasit la Sensiblue din militari dar sunt niste escroci, 14 ron 1 pachet de 72 buc . Voi de unde mai luati ca eu sunt disperata ca am incercat i altele dar nimic nu-i ca Huggies :((. Va rog spuneti-mi unde se mai gasesc . Ms

Anonymous said...

si eu as foarte interesata unde se mai gasesc servetele huggies. am fost pur si simplu indragostita de ele in primele luni de viata ale fetei mele si dintr-o data au diaparut. erau absolut divine alea cu ulei de migdale pare-mi-se, in pachet rosu cu bej. eu cred ca nu se mai fabrica:(
renata