Ingredientele (pentru 2 cani):
8 linguri rase de faina
8 linguri rase de zahar
2 linguri de cacao
1 lingurita de praf de copt
2 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de lapte
Se pun mai intai faina, zaharul, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine. Se adauga ouale (intregi) si se amesteca din nou. La sfarsit se adauga uleiul si laptele si iar se amesteca. Se varsa continutul in doua cani (cred ca merge si in boluri mici), se pun, pe rand, in cuptorul cu microunde, la 750W (in reteta originala scria 850W, la noi a mers foarte bine si la 750W), 4 minute. Dupa 4 minute se scot, se lasa putin la racit, se scoate checul din cani (se desprinde usor pe margini, cu un cutit) si gata. Poate sa inceapa bataia.
Mie mi-a luat fix 7 minute toata aceasta distractie! Merci mult Laura! Mai vrem si altele! Dar tot asa, fulger!
13 comments:
wow, chiar te-ai tinut de cuvant si ai facut-o :))))....o fac si eu dupa-amiaza.
Pai s-o faci ca sa mor daca o omleta nu se face mai greu ... mai ales daca mai pui si ceva in ea, in afara de ou.
Mamaaa, ce rapida ai fost!!! :P
Super, super ti-a iesit si ma bucur sa vad ca ai folosit-o si tu pe "Milka" :D
Sa va fie de bine, dragilor! :)
Ha!Ha!HA! cat de tareeee. Banuiesc ca este si buna. Incerc si eu.
E trendy checul asta prin blogosfera. Ce-s mai fraiera? Il fac si eu!
pai si cred ca tot blitz se numeste si intervalul de timp in care se mananca, nu?
:=)) ce se raspandeste "supercalifragilisticul" meu - ca eu asa l-am botezat! Ti-au iesit tare frumosi, felicitari! E un fel de "hocus-pocus" care ne scoate de multe ori din incurcatura ;)
yummy yummy
oare daca vin cu ingredientele de acasa pot incerca si la birou? :) cuptor cu microunde avem...numai ca suntem vreo 20
yummmy yummmy
Oare daca vin cu ingredientele de acasa pot sa incerc si la birou? :) cuptor cu micriunde avem, doar ca suntem vreo 20...
arata delicios, insa prefer la cuptorul clasic. cred ca ma pun si eu pe facut
@ laura: la mine e greu pana ma urnesc, dar cand m-am hotarat nu ma mai opreste nimeni! Si fiind o chestie atat de simpla ... m-am incumetat!
@ crina: da, fa-l! Eu am avut o singura obiectie, a fost un pic cam amar pt gustul meu. Data viitoare o sa pun mai putina cacao. Eu nu sunt amatoare de ciocolata amaruie de ex.
@ bogdana: iti dai seama! Norocul meu e ca astia mici nu erau acasa. Dar s-au infipt in el cand au venit. Intr-unul de fapt ca pe celalalt l-am devorat eu si cu menajera. Dar maine fac din nou. Cu mai putina cacao.
@ laura laurentiu: oh, deci tu erai behind it. Chiar ca e supercalifragilistic-a. Mai ales pt noi, astea care n-avem timp si nici chef sa ne pierdem ore intregi in bucatarie. Multumim!
@ petraluca: bineinteles ca poti. E chiar o idee super ... ca poti sa-l faci proaspat si sa-l papi la cafeaua de dimineata. Iti trebuie ingredientele, o lingura si cana.
@ sabina: nu stiu cum iese in cuptorul clasic. Dar poti sa incerci.
Arata chiar foarte bine:), ai facut pofta la lume...cand prind ocazia am sa incerc sa fac si eu:)
am primit si eu reteta pe e-mail zilele trecute, dar nu am avut timp sa aprofundez subiectul...si totusi, 2 dileme: a)de ce se baga canile pe rind in cuptor si nu impreuna? b)(pentru cele care fac prajituri in mod curent)nu vi se pare anormal de rapida ?
Post a Comment