Wednesday, March 25, 2009

O jucarie noua

Acum cateva zile, Crina a reusit sa ma convinga, desi nu credeam ca se va intampla vreodata asta, sa-mi cumpar masina de facut paine. M-am dus acum cateva zile, seara, pe la ora 21:00 si mi-am luat-o. Acum am o jucarie noua.
Astazi mi-am luat inima-n dinti, am citit instructiunile, retetarul si ce mai era pe-acolo si am inaugurat-o. Am fost foarte multumita de rezultat, desi am facut cea mai simpla paine posibila. De maine, acum ca am prins curaj, ma voi perfectiona si voi trece la chestii cu mult mai complicate, cu lapte, seminte, faina de secara, stafide si masline. Abia astept sa pot face ciabatta. O sa va invit si pe voi of course.

Merci Crina! You were right! Atat de bine mirosea la mine-n casa astazi ...


17 comments:

Laura N. said...

Am mancat la soacra mea zilele trecuta paine facuta in casa, si arata la fel ca cea din poza, deci banuiesc ca e cel putin la fel de gustoasa! Mi-as lua si eu jucarie, dar nu prea am spatiu in bucatarie!:( S-o stapaniti sanatosi si sa papati painica buna si sanatoasa!

G. said...

Pofta buna!

Asa e miroase super cand faci paine cu masina. Am si eu o jucarie din asta. Cel mai mult imi place painea cu tarate. daca vrei iti dau reteta.

Unknown said...

mi-ai lasat gura apa :)

eu sunt in stare s atraiesc numai cu paine toata viata, atat de mult imi place... iti dai seama ce razboi ai produs in stomacul si creierul meu?

crina said...

Miroase pana in Colentina :). Acum propun urmatoarea chestie: eu te-am facut sa-ti iei masina, tu determina-ma sa incerc retete mai complicate. Ca am ramas la nivelul entry-level :). Ciabatta zici?

Andreea Badran said...

@ laura n: nici eu n-am ... si mi-am mai luat si un aparat de-ala de fiert la aburi, Nu stiu unde o sa le depozitez pe toate. Important e ca am jucarii noi. Hahaha

@ G: multumim! O sa incerc si cu tarate, si cu secara si da, vreau reteta, bineinteles. Poti s-o trimiti pe mail te rog?

@ bogdana: Uite, iti promit ca-ti aduc pe 25 aprilie o paine intreaga numai pt tine. Sa te gandesti ce fel de paine vrei si-ti face fata una. Numai pentru tine!
Ca sa nu mai poftesti ... Promit! Am acum si martori!

Andreea Badran said...

@ crina: pai cum as putea sa te determin? Hmmm ... daca te rog frumos faci? Si da, ciabatta e mortala! Nu stiu cum iese in scula asta dar incercam.

Andreea Badran said...

@ crina: pai cum as putea sa te determin? Hmmm ... daca te rog frumos faci? Si da, ciabatta e mortala! Nu stiu cum iese in scula asta dar incercam.

sultana said...

join the club! de cind o am, de peste 1 an, nu am mai luat piine (in afara de lipie); cea mai buna e cea intermediara cu seminte, exista o faina misto de secara la ikea, gata amestecata, poti sa pui cite 150 de g la o piine, sa nu iasa foarte neagra (si sfarimicioasa); o recomand tizei :)

alina said...

Și noi prestăm la greu cu jucărie din asta! Nu mai zic că în primele luni bărbatul meu era atât de entuziasmat că nici nu mă lăsa să mă ating de ea ... zicea că el e brutarul casei!!! :)))
Nici noi nu mai cumpărăm pâine decât rar și mai mereu facem pâine cu tărâțe sau semințe. Coca de cozonac tot acolo o frământ și iese nemaipomenită!
Orice aluat se poate face cu mașina, chit că îl coci sau nu în ea.
E grozavă!

Andreea Badran said...

@ bp: merci de pont! O sa ma duc sa-mi iau si eu. Chiar ma intrebam de unde pot sa cumpar faina de secara.

@ alina: abia astept sa fac si eu, si cu seminte, si cu masline si cu de toate. O sa fac si alba, si neagra, si frantuzeasca si cu lapte, si fara. O sa fac si aluat de pizza, si chec, si cozonac. Am cu ce sa ma joc acum o perioada.

un'A'mic said...

spunet-mi ca sunt de moda veche, insa prefer sa fac drumul zilnic pana la magazin, sa salut vanzatoarea - care este foarte frumoasa :P - si ca cumpar painea zilnica...

G. said...

Diferite tipuri de faina (secara, in, orz) si chiar si seminte poti gasi la plafar. Eu de acolo m-am aprovizionat. Nu sunt deloc scumpe si sunt de calitate.

Am postat pe blogul meu reteta pt painea cu tarate...dupa toate incercarile ramane in topul preferintelor mele.

Anonymous said...

Si noi prestam de aproape 1 an la Mr. Moulinex. Exista o faina integrala bio la Mega Image, care e foarte buna. Eu am incercat multe combinatii pana am obtinut o varianta optima. Asteptam si niste retete in curand... Spor la treaba. Si da... mirosul de paine calda in casa ne innebuneste si pe noi. Iar cand facem vizite pe la prieteni, in loc de flori ducem paine calda...

Unknown said...

Sa o stapaniti sanatosi!

Iti recomand cu struguri si scortisoara, cu cartofi, cu ceapa si cu usturoi. Daca vrei, iti pot da retetele.

sultana said...

@silvia: eu sigur vreau :) kidrullz at gmail punct com. merci

Anonymous said...

ok....sunt in plop..cum arata masinuta minunata? ca paine mi-a lasat gura apa..e fain sa faci cu tarate..;)

Unknown said...

doamna, numai de painea mea nu o sa ai timp... fii serioasa :) mai bine baga niste sfaturi, d egenul ce faine imi trebuie, ca ma duc si eu sa imi iau in weekendul asta...