Wednesday, March 4, 2009

Latest hobby

Cand eram puradel colectionam surprize de la guma de mestecat Turbo (aia turceasca, da, da, cu surprize cu masini), apoi, cand am mai crescut putzintel, am inceput sa colectionez timbre si vederi. Cand am crescut si mai mult, prin liceu, mi-am umplut casa de animale din ouale de ciocolata Kinder (am cateva sute bune iar rayan este cel mai fericit acum) si ... animale de plus. Aveam sute. Nu stiu daca exista vreo lighioana care sa nu fi "habitat" si la mine-n pat, pe pat, pe pereti, pe dulapuri, prin biblioteci etc.
Tot in liceu ajunsesem sa colectionez inele de argint (cred ca am vreo 150) iar dupa aia am luat o mare pauza. Nu pot sa spun ca am avut vreun hobby de-atunci. Ceva de suflet, ceva care sa-mi ocupe mult timp. Poate blogareala. Dar asta doar de vreo jumatate de an incoace asa, mai serios.
N-am avut niciodata vreo pasiune ascunsa pentru vreun instrument anume, pentru desen sau pictura pentru ca n-am, cred, nici ureche muzicala, iar talent la desen nici atat. Un copil de 3-4 ani deseneaza cu siguranta mai frumos decat mine. Plus ca ideea de a-mi sacrifica copilaria pe altarul artelor, fie ele si frumoase, nu m-a incantat niciodata. Am preferat sa ma joc, sa pierd vremea in alt fel decat studiind partituri de dimineata pana seara si trasand linii pe hartie.

Deunazi, dupa ce am vazut-o pe sor-mea purtand o bluza bestiala, pictata manual, mi-am descoperit o noua pasiune care, believe it or not, are mare lagatura cu ceea ce tocmai am scris mai sus si anume cu pictura si desenul. M-am apucat sa pictez pe haine. Da, da. Ati citit bine! Deocamdata pictez pe tricouri. Deocamdata doar pentru copii. Pentru cei mici.
De 3 zile asta fac: de fiecare data cand am un pic de timp liber. Le pictez copiilor tricouri. Nu va imaginati ca e vorba de cine stie ce arta, ci de o indeletnicire strict pentru amuzamentul meu dar care-mi face atata placere ...
M-am interesat ce-mi trebuie, de unde procur materia prima, m-am inarmat cu o droaie de tricouri uni, de toate culorile (ca deh, ca incepator mai poti da si rateuri),

mi-am cumparat tot arsenalul care-mi trebuie: culori pastoase in borcanase si cauciucate in sticlute, pensule de vreo 7 dimensiuni, sabloane (ca deh, unde nu-i talent, trebuie ajutor), creioane moi pt desenat contururile pe material, o creta speciala pt materialele inchise la culoare,

am stat jumatate de zi pe net ca sa fur idei de la altii mai cu imaginatie si talent si in final, din toate astea combinate, deocamdata, a rezultat asta:






Fatza ...



Verso ...



Cu exceptia celui cu pisica, toate celelalte nu sunt inca terminate. La majoritatea urmeaza sa pictez ceva si pe spate si la multe, chiar desenele de pe fatza nu sunt finalizate intrucat trebuie sa asteptam sa se usuce primul strat intai ca sa putem continua (vezi girafa). Sa nu care cumva sa va imaginati insa ca e floare la ureche, ba din contra. Dureaza mult, e foarte migalos, mai ales pt tricourile mici ale lui Philip ... Daca insa mai tenteaza pe cineva aceasta activitate, va stau la dispozitie cu sfaturi! Hehehe

33 comments:

girafa vesela said...

buna...ce idee minunata! de unde as putea achizitiona si eu trusa pentru pictat si mai ales cat costa? multumesc
spor la treaba!

Andreea Badran said...

Nu e o trusa. Iti alegi ce culori vrei. Poti lua si numai culorile de baza de ex: rosu, galben si albastru(+alb si negru) si apoi sa ti le combini tu cum vrei si sa scoti celelalte culori. Nu e obligatoriu sa iei ambele tipuri. te poti limita la unul.
Un borcanas de-ala e in jur de 10 ron (100.000 lei vechi). Restul, pensule, sabloane, creioane nu sunt foarte scumpe. Cred ca tot ce am luat eu a costat in jur de vreo 3,5 milioane, poate 4.

alina said...

Super haios! Eh, de-aș sta mai bine cu timpul, mi-ar plăcea și mie. Dar zău că dacă mă apuc de hobby-uri din astea drăguțe, chiar că nu mai îmi rămâne timp pt nimic altceva. :)

Anonymous said...

Si eu vreau pisici pictate pe body-urile baietelului meu!!!! Mai ales cele murdare de mancare! Chiar ma gandem zilele trecute sa achizitionez vopsea pentru textil si sa le colorez, dar idea ta e mult mai faina!
unde gasim vopselele si sabloanele? Tot la magazinele de la Hanul cu Tei?
Multumim ...Carmen

mamica de Sebastian said...

Waw deci te-ai apucat pina la urma.Frumoase tricouri ai pictat,felicitari si tine-o tot asa.Imi plac mult cel pe gri si pe alb:)

crina said...

Vreau si eu. atunci cand mi-ai povestit prima oara nu imi imaginam ce frumoase pot iesi. Si am si niste idei de tricouri pentru mamici. Lumineaza-ma te rog. De unde? Punem de-o afacere :)

Ruxel said...

Au iesit nemaipo,emit de misto. Cand mi-ai spus ce vrei sa faci, ma gandeam ca o sa iasa ceva cat de cat aiurea, insa totusi, acolo e mana de profesionist :).

mariamirabela said...

Ce frumoase sunt! Imi faci si mie girafa mea?

De unde ai luat culorile si sabloanele? Si eu mai fac asta, dar le fac cu mana libera, mi-ar prinde tare bine niste sabloane.

Si nu stiam ca se gasesc culori pentru textile si in Romania.

Andreea Badran said...

Dragele mele, sabloane am folosit doar la ultimele doua, restul sunt facute de mana. Sunt copiate, e adevarat, dar sunt facute liber ca sa zic asa. Am stat cu poza in fata mea, in sensul asta sunt copiate. Am gasit pe net diversele animale.
Culorile, pensulele si restul au fost cumparate de la un magazin de profil din curtea Casei Universitarilor, de la intrarea de langa biserica anglicana (langa expo flora). Basil se cheama parca. Sunt niste oameni foarte draguti acolo care iti explica cum sa le folosesti ca deh, eu de ex habar n-aveam.
@ florina: da, pai tu crezi ca eu vorbesc asa fara sa pun si in aplicare ce-mi propun?
@ crina: hai! Tu faci pt mamici, eu pt pitici(si cand ne plictisim inversam) si le vindem pe net. Ne facem un blog special pt asta. Hehehe
@ ruxel: eh, hai, sa nu exageram. E inspiratie la greu!
@ mariamirabela: sabloane am folosit doar la ultimele doua, restul sunt facute tot cu mana, doar ca am avut poza in fata ca altfel nu m-as fi descurcat. N-am talent la desen cat despre imaginatie ... ioc!

Unknown said...

Bravo, Andreea!!!! Au iesit super. Pune-o de-o afacere, ca sigur iti iese ceva. Mai ales ca ai si talent ;). E greu la inceput dar cu timpul iti formezi mana si vei ajunge sa faci un tricou in 1-2 ore.

Anonymous said...

Super tare! Imi plac foarte mult. Ma apuca si pe mine din cand in cand valul de creatie artistica. Am pictat si eu pe tricouri, dar cu carioci, nici nu se compara cu opera ta. Cu carioci nu e chiar asa de frumos, liniile nu le poti defini chiar asa de bine si sa umpli cu culoare e mult mai greu.
Succese !!

mariamirabela said...

Imi faci, deci, o girafa? ca eu pe aia vreau sa o iau acasa!

Andreea Badran said...

@ mariamirabela: da, iti fac cu placere dar mai lasa-ma cateva zile sa-mi intru si eu in mana ca deocamdata inca experimentez. Sa-mi spui pe ce o vrei si gata ... se rezolva!

Ruxel said...

@Andreea: eu vreau un elefant haios pe un tricou verde deschis :)

Anonymous said...

Suuuper-treaba! Sunt minunate de-a dreptul. Felicitari! Si, mai in gluma, mai in serios, sa stii ca poate iesi o afacere buna de aici. Cei de la Basil sunt clientii agentiei mele, niste tipi intradevar draguti (mai mult el). Am inteles ca fac si cursuri de pictura pt copii... Inca o data felicitari! Pupam

mamica de Sebastian said...

@Andreea vai de mine cum sa cred asa ceva,doar ca mie mi-a trebuit un an de zile sa-mi cumpar cele necesare pt cercei:))

G. said...

Sunt foarte frumoase! Nu te cred ca le-ai facut tu, sic!

Ai putea sa le scoti la vanzare, chiar esti talentata! Felicitari!

Andreea Badran said...

@ florina: draga mea, eu glumeam. De obicei sunt rapida si decisa in tot ceea ce fac. Pana ma hotarasc dureaza la mine dar odata ce-am hotarat ceva, nu trece mult pana la a-l pune in practica.
@ ruxel: da doamna, elefant sa fie!
@ marcela: sa-ti traiasca clientii. Sunt niste draguti. Pe ea nici nu stiu daca am cunoscut-o (adica erau vreo 2 femei pe-acolo, nu stiu daca vreuna din ele era nevasta-sa), dar el mi-a placut si mie foarte mult. A avut o rabdare de fier cu mine, eu care, iti dai seama, ca nu stiam nimic si am pus cam multe intrebari. Dar le-am si facut vanzare ce-i drept! Data viitoare pomenesc de tine, poate-mi fac discount. Hahahaha
@ georgiana: hai ma, jur ca le-am facut eu! Vrei sa ma filmez in momentele mele creative ca sa-ti prezint dovada vie? Sunt in stare s-o fac si pe asta!
Si la ce sunt talentata? La copiat de pe net idei sau la desenat dupa sabloane?

capreleirinucai said...

andreea, ti-au iesit minunat tricourile! daca te apuci de afaceri cu crina, abia astept sa va fac o introducere admirativa si foarte pompoasa pe babydex. a, sa pictati neaparat si body-uri pentru bebelusi!

G. said...

Pai ce conteaza ca ai copiat de pe net si ca ai lucrat cu sabloane. Ai talent ca ti-au iesit din mana asa lucruri frumoase!

Bravo! Te admir! Eu una nu as putea sa fac asta.

sultana said...

bravo ! foarte dragut ! si eu sint genu' care face asa ceva, decoreaza pereti prin casa, mobile si haine, pacat ca nu am timp..i-am promis nepoata-mii ca-i colorez niste tricouri nu stiu de cind...poate ma mobilizez, pina nu se usuca vopselele :))

Simona said...

Bravo Andreea, foarte frumoase! La mai mare!
Si eu m-am ocupat intr-o vreme de asa ceva, ideea mi-a plecat de la un prieten caruia n-am stiut ce cadou sa-i iau de ziua lui si m-am gandit la ceva foarte personalizat, si asa s-a nascut ideea cu tricourile. E drept, eu n-am facut animalutze doar, la mine au fost in principal tricouri cu inscriptii haioase de productie proprie, si nu le-am comercializat, le-am facut cadou pritenilor, dar sa stii ca poti sa mirosi o afacere de succes daca continui, te pricepi! Aici, hainele de bebe cu inscriptii sau animale sau imprimeuri haioase se vand la preturi cam de 10 ori mai mari decat hainele de bebe "normale" - ia aminte!
Oh, si mai ceva, din experienta personala - odata ce ai munca finita, sa nu uiti sa le calci pe dos la temperatura cea mai inalta posibila pentru materialul respectiv, ca sa se fixeze culorile in tesatura, sa nu se porceasca la primul spalat (stiu ca sunt culori permanente textile, dar am mai patzit-o uneori).
Bafta multa in continuare!

crina said...

Am luat vopsea, pensule, am gasit ceva idei. Am desenat primul body. Ma apuc de colorat. Wish me luck!

Andreea Badran said...

@ lexy: la faza cu afacerea trebuie sa-l implic pe sotul meu ca el se pricepe cel mai bine la a face bani din piatra seaca. Ca toti arabii de altfel! Ei au in sange afacerile, negocierile si chestiile astea care mie mi se par atat de intangibile ... Cu el alaturi as putea cu siguranta combina ceva!

@ livia: pai poate te apuci acum si cu vopseluri speciale, why not?

@ capreleirinucai: crina deja s-a apucat vad, asa ca tine aproape!

@ georgiana: ba sigur ai putea! Daca pot eu, antitalentul antitalentelor, poate oricine! Believe me!

@ bp: nu stiu cum e la tine, dar pe mine ma relaxeaza chestia asta foarte, foarte mult. Si mai ales cum sunt bolnava si suparata si amarata si nefericita din cauza asta, statul in "atelier" cu toate pensulele si vopselurile in fata, ma mai face sa uit de durerile astea de gat, de ureche si de ochi.

@ simona: ok, eu am inteles altceva! De import = straini.
Cat priveste pictatul, sa stii ca si eu m-am gandit ca e misto sa fac cadou asa ceva, dar mai intai sa experimentez pe hainele copiilor mei si pe ale noastre si abia apoi sa ma apuc si pt altii.
Stiu ca trebuie sa le calc, mi-a spus nenea ala inca de cand am cumparat vopselurile.

@crina: pe cai!

ruxi said...

Andreea,foarte frumoase picturile,eu cand am vazut asta primul lucru ce mi-a venit in minte tot relaxare si deconectare a fost..:-),caci,altminteri eu nu sunt in stare nici o linie dreapta sa trag,parca am doua maini stangi..:-(..dar tie ti-au iesit foarte misto,este si talent acolo..:-)

G. said...

M-ai convins!

Incerc si eu!

Ma duc azi sa imi cumpar culori si pensule.

Andreea Badran said...

@ georgiana: ma bucur ca ai incredere in tine!;-) Succes!
Sper insa sa mai gasesti ce-ti trebuie ca noi, Crina si cum mine, le-am cam golit alora magazinul.
Sa ne tii la curent!

Unknown said...

hai ca acum am descoperit si eu :)))

talentata doamna ce mai pot spune. cred ca o sa fiu clienta fidela :)))

doamna, dar spune cum se comporta la spalare? sunt de unica folosinta sau pot si spalate again and again and again ?

oricum toata stima, pentru talent, rabdare, indemanare si inspiratie!!!

Anonymous said...

Andreea, sunt foarte frumoase desenele tale, dar cred ca toti dinaintea mea ti-au spus deja asta. Cred ca este un hobby placut si relaxant, nu?

adra_bell said...

Sunt foarte frumoase! Felicitari! Incerc si eu dupa ce raspunzi la intrebarea Bogdanei despre cum se comporta la spalare.
Poate imi dati si mie numele magazinului de unde ati cumparat culorle, nu cred ca ajung asa curand sa hoinaresc prin Bucuresti, ma gandesc ca au site pe net

vio said...

felicitari! m-am uitat pe site-ul tau si al crinei si mi-au placut la nebunie desenele voastre!
si ma innebunesc dupa haine de copii, indiferent daca-s desenate au ba:)

ar fi pacat sa nu va apucati serios de treaba asta, mai ales ca se vede ca va face placere!

va tin pumnii!

>:d<

Anonymous said...

Suuuuuuuuuuper! Nu prea am inteles eu unde e magazinul asta, dar ma interesez si il identific. Trebuie sa vaz ce-a mai ramas din asa-zisul meu "talent la pictura" din scoala generala. :P

Anonymous said...

am innebunit citind despre picturile tale...ma apuc si yo ..stai sa vezi ce o sa fac...o sa le pun pe blog dupa ce sunt gata ..dar sa cumpar toata trusa aia ..tot arsenalul si o sa incep si yo ...eu zic sa facem concurs ...oricum si o expozitie nu strica . Propun asa ...pictam toate si facem o expozitie ..scoatem la licitatie..!!!! Oricum tin sa-ti transmit felicitari pentru toate acele picturi ...pup