Wednesday, November 26, 2008

Alegerile lu' peshte

Oameni buni, HELP! Sunt total bulversata! Astazi am avut si eu curiozitatea, asa, dis de dimineata, sa vad cine candideaza in colegiul meu si pentru cine ar trebui sa ma mobilizez eu taman de Sf. Andrei ca sa impart stampile-n dreapta si-n stanga. Am auzit si eu de-a lungul timpului ca e vorba de-o impartzeala pe colegii, dar cu ce se mananca treaba asta, ce colegiu e la mine-n batatura si care ar fi optiunile mele, sa-mi fie cu iertare dar habar n-aveam. Recunosc ca pana acum nici nu m-a interesat! Si anume deloc!
Asadar, m-am informat mai intai cu privire la asta, apoi, nerabdatoare, am cautat pe net niste nume, niste partide ca sa vad si eu, in ceasul al 12-lea cu ce se mananca votarea cu pricina. Si mai bine nu ma uitam. Ca scapam de niste nervi suplimentari, asta dupa ce am adunat o gramada pe tot parcursul noptii din cauza la copilu' meu cel mic care are niste probleme existentiale taman cand vreau si eu sa dorm. Brusc!
Anyway, dupa cum spuneam, am avut bunavointa macar sa ma documentez. Si ce sa vezi?
La mine la colegiu candideaza, daca am priceput bine desi s-ar putea sa nu, pentru Senat: din partea PSD-PC d-ul Cristian Diaconescu (cunoastem, ca doar i-am mai ocolit numele pe un buletin de vot la un moment dat !), din partea PNL d-na Didaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Draaaaaaaaagaaaaaaaaaaaaaaaan doamnelor si domnilor si din partea PD-L d-ul Tudor Serban (who the fuck is Tudor Serban?). La deputatzie candideaza din partea PSD-PC d-ul Marius Marinescu (no idea who the fuck he is), din partea PNL d-ul Ludovic Orban (un trubadur insuportabil si libidinos, deci cunoastem dar nu votam, desi ne trimite pungi cu desfacatoare de conserve, magnetzi, cani si lanterne pe la usi) si din partea PD-L un domn Irinel Cristu (de care iarasi habar n-am ... am auzit eu de un Irinel dar nu era Cristu, ci Columbeanu). Restul partidelor oricum nu conteaza in ecuatzia asta.
Pai oameni buni, in conditiile astea, eu cu cine votez? Ca doar n-o s-o aleg pe Dida Dragan sa ma reprezinte pe mine in Parlament ca n-am baut masalaritza, pe Diaconescu si pe Orban nici atat, au mai ramas cei doi no name, despre care habar n-am ce invart. Pai e corect asa ceva?
Acestea fiind zise, am mai auzit eu ca exista si posibilitatea votului alb. M-am bucurat! Am zis ca asta e solutia! Yes! Dar apoi mi-am dat seama ca in felul asta se pot frauda algerile foarte usor! Ca doar nu-i greu ca la numaratoarea voturilor, sa se mai scape cate-o stampila si pe voturile astea in alb, in functie de interese. Doar traim in Romania nu? Si te pomenesti c-o iesi Dida Dragan. Sau Orban! Sau Diaconescu. No way! Mai bine anulez singura tot, pun vreo 10 stampile pe acelasi buletin si stiu o treaba! Dar de dus, ma duc! Ca cica e datoria mea de cetatzean. Si eu sunt supusa!

14 comments:

Anonymous said...

In cazul meu Rares o sa decida daca ma duc sau nu. Daca are dispozitia necesara sa stea la bunica, sau daca nu ploua/ninge/fulgera. O sa votez alb, ca m-a convins socrul meu ca la numaratul oilor sunt reprezentati ai tuturor partidelor si cica nu.... Nu prea-mi pasa, ca a iesit din sfera interesului meu increderea in viitorul politic.

Dan Gheorghe said...

nu-ti face probleme. toti sunt la fel. poti sa pui stampila si cu ochii inchisi. totul e sa nimeresti in interiorul unui patrat, ca daca e pe-afara, se anuleaza buletinul. bafta multa!!!

capreleirinucai said...

aoleu, inca stati bine, noi avem de ales intre ilie ilascu, petre roman, viorel RICEARD badea, william branza etc.

Anonymous said...

Hahaha, Irinel Cristu este o doamna!! si m-am trezit ieri dimineata cu ea la usa, prezentandu-se si intanzandu-mi gales un pliant cu sine insasi :)) Iar eu am felicitat-o si i-am spus ca nu vreau niciun pliant, la revedere si drum bun!
Ce pot sa mai spun e ca in pliant arata de 35 de ani, in realitate de 55, si ca singura asemanare intre poza si realitate era parul blond.. ce ti-e si cu photoshop-ul asta..

Andreea Badran said...

@ cristiana: duca-se pe campii, indiferent de sex. Toti o apa si-un pamant. Eu stiam de micul Irinel si am crezut ca toti Irineii sunt masculi.

mara said...

si eu am probleme similare. am intrat pe nishte site-uri sa ma lamuresc si am ieshit ametzita rau de-acolo. dar o sa mai incerc :)

Anonymous said...

Asa l-am intrebat si eu pe omul meu duminica: "da' noi cu cine votam?!!!". Mi-a raspuns ca se duce luni la servici si se intereseaza :) hahaha

Anonymous said...

by the way, era DIDINA Dragan, hahaha... m-am uitat si eu de curiozitate. Eu nici macar nu am reusit sa ma lamuresc care sunt candidatii pe zona in care stau. Banuiesc ca aceiasi ca la tine, nu? Ca sa nu mai vorbim ca nu poti vota frate pe unul de care n-ai auzit in viata ta. Unii n-au nici fotografia atasata, macar sa zici ca-i votezi dupa "mecla" daca nu s-au remarcat cu nimic pe nicaieri. Iar de "rinocerii" astia mai cunoscuti, nici nu incape vorba sa-i votez... Si pana nu voi iesi pe strada sa pot merge linistita pe trotuar fara sa fac slalom pe langa masini, fara sa calc in zeci de rahati de toate culorile si toate consitentzele nu am de gand sa mai investesc speranta in nici un politician... Sa vina Vlad Tzepes!!!!!!!!!!!!!!!!! Oare nu l-ar putea clona astia cumva?

alina said...

Bleah, și la noi e voater, locală, din păcate la noi e obligatorie. Dacă nu, amendă scrie pe tine! Și tot uninominal avem, că mă uit ca mâța-n perete la fețele de pe buletinele de vot ... de unde naiba să știu eu cine e mai potrivit? Mai ales la locale ... Și ăștia aici nici nu sunt atât de ostentativi ca în Ro, aproape că nici n-am simțit campania electorală, zău așa ...

Andreea Badran said...

@ alina: ah, inseamna ca voi sunteti de mult pe-acolo, daca aveti deja cetatenie ...

adra_bell said...

Anul asta e prima oara cand nu votez. Ii dau dracu' pe toti!
@Alina ce bine ar fi sa avem si noi parte de o campanie electorala asa linistita. La mine au venit inclusiv la usa, nu mai spun de ce cantece sunt pe strazi, se plimba cu niste masini cu pancarte si urla tot felul de melodii adaptate megafoane

Anonymous said...

Asta cu colegiile e un fel de teapa pentru a nu se mai concentra alegatorii pe partid ci pe cetatean. Ideea este ca in parlament cetateanul ca atare nu va mai conta, doar partidul din care face parte (se voteaza pe linie de partid, asa cum iti spune partidul). Asa ca sfatul meu ar fi sa te hotarasti ce partid preferi si sa votezi cu el, indifirent de cine sunt efectiv candidatii. Altfel, daca votezi un cetatean, facand abstractie de partid, chiar daca iti place, odata intrat in Parlament te trezesti ca de fapt el respecta directivele si politica partidului lui, care de fapt nu o sa iti placa. Oricum, ei nu sunt de fapt reprezentantii nostri ca cetateni, ci doar reprezentanii partidelor lor. :)

Andreea Badran said...

@ danesia: asa este, ai perfecta dreptate. N-o sa votez de ex niciodata cu psd, png sau romania mare. Pur si simplu nu pot apropia stampila de aceste partide, indiferent cine ar candida din partea lor.

alina said...

Andreea, eu sunt (numai) de 4 ani jumate. Am venit cu o viză directă de rezidență permanentă, care se obține pe bază de punctaj (asemănător cu Canada, dar mai complicat). Pentru cetățenie am putut aplica după 2 ani, acum așteptarea s-a mărit la 4 ani și e un pic mai dificil de obținut, am avut noroc.
Iar soțul mi l-am cunoscut aici, în decembrie face 20 de ani de când a venit! :) E deja mai mult de jumate aussie!!

Ana, cum am zis, nici n-am simțit că e campanie, nici un stâlp cu afișe, nimic, 2-3 pliante în cutia poștală, atâta tot! La alegerile federale e un pic mai mare agitația, se vede și la tv ... dar oricum incomparabil cu Ro.