Saturday, May 30, 2009

Happy Birthday Lana and Majd!

Iaca ca au facut si 14 ani ... my God, cum trece timpul. Nu contenesc sa ma minunez cu fiecare ocazie de genul asta!
Este a 8-a aniversare sarbatorita impreuna!
Daca aveau cetatenie romana acum ar fi primit buletin, dar nu e cazul.
Astazi am avut petrecerea in cadru restrans, in familie, vinerea viitoare e cea cu prietenii si colegii lor. Am gasit un loc misto, zic eu! Si sper ca vor fi multumiti si ca se vor bucura de supriza.




Friday, May 22, 2009

Chiar imbatranim?

Astazi am fost la coafor, la saptamanala mea intindere de par. In timp ce ma usca, imi zice tanti aia: "Nu vreti sa va mai vopsiti?"
Ii explic ca nu m-am vopsit in viata mea si ca atare nu stiu cum as putea sa ma MAI vopsesc.
Si-mi spune: "Ca sa acoperiti firele astea albe de par. Nu va trebuie vopsea neaparat, merge si cu nuantzator ..."
Hmmm, si eu care stiam ca am doua, trei fire, insesizabile ... Dar presupun ca daca mi-a vorbit de vopsit e mai grava situatia, nu?
Acum trebuie sa mi le ascund bine de ochii lui Rayan, nu de alta, dar isi aduce din nou aminte ca voi imbatrani si se va pune pe plans si rupt inima mea-n doua, in noua, in nouazeci si noua ... Ca de vopsit nu ma vopsesc, asta-i clar!!!

Thursday, May 21, 2009

Prieteni vechi si noi

Probabil ca de la caldura asta venita asa, pe nepusa masa, creierul meu protesteaza, a intrat in greva si nu mai functioneaza la parametrii normali. Din cauza asta e in totala pana de idei. Asadar, pana isi va reveni, va mai bombardez cu niste poze recente, facute EVIDENT in Ioanid, cu vechii - noii nostri prieteni: Irina, zisa Ira, Raluca si Matei (pe care-l cunosc de pe vremea cand eram de-o varsta cu Irina si Philip).










Tuesday, May 19, 2009

Jucarii eco pentru copiii nostri

Vreti sa va tineti copiii departe de influenta media, electronica si a lumii adultilor? Uite, am gasit aici ceva frumos rau, ceva care v-ar putea interesa: ceva ce stimuleaza creativitatea copiilor vostri, imaginatia, fantezia si, de ce nu, poate constitui si un loc de joaca ideal pentru ei si prietenii lor.
Sunt stabile si fabricate din carton reciclat, armat cu fibre de lemn, care le confera rezistenta necesara “asaltului” entuziast al celor mici. Marginile sunt atent prelucrate astfel incit sa fie evitata la maximum posibilitatea unei accidentari. Totul este invelit intr-un strat alb care poate fi decorat, pictat sau desenat dupa imaginatia fiecaruia.



Sunt usor de montat /demontat.
Gama este produsa in UE, indeplineste toate standardele de siguranta UE si este comercializata in cca 20 de tari, inclusiv USA si Noua Zeelanda.

P.S. Mentionez din start ca acest articol nu este platit de nimeni, asta ca sa nu avem discutii ulterioare!

Dau mai departe

Gradinita unde isi desfasoara Rayan "inaltele studii" a participat saptamana trecuta la o campanie nationala care are ca scop strangerea de fonduri in vederea infiintarii primului Centru Pentru Descoperirea si Dezvoltarea Talentului si Inteligentei - primul Centru Gifted Education pentru copii cu abilitati inalte, printr-o lucrare facuta de manutzele lor. Lucrarea va fi vanduta ulterior intr-o licitatie.

Wednesday, May 13, 2009

A nascut Alina!


Bine ai venit pe lume Catrina! Sa fii sanatoasa, fericita si norocoasa.
Felicitari Alina!

Tuesday, May 12, 2009

10 luni!

And another one ...

Sunday, May 10, 2009

Hop si noi in sling

Pai se putea sa lipseasca martie din post? Ei bine nu! Asadar ne-am innoit si noi cu un sling si de unde la inceput eram tare stangace in a mi-l pune, in a-l strange, in a propti puradelu' in el si in a fixa comedia asta in general, ei bine, acum ma descurc din 3 miscari! Ca David Copperfield. Iar greutatea dumnealui n-as putea sa va spun unde se distribuie, ideea e ca nu-l simti deloc. Pe el, pe copil! Thanks Diana!



L.E. Si din cauza ca deja suntem destul de multe cu slinguri in parcul Ioanid, m-am gandit ca ar fi frumos sa-l redenumim "Parcul cu slinguri!". Ca de ramas tot al nostru ramane!

O amintire dulce din copilarie


Stiti voi ce e asta? Ei bine, este serbet! Dar nu orice serbet! Ci vestitul serbet de la manastirea Agapia, facut de maicutele de-acolo.
Imi amintesc ca bunicul meu imi aducea in fiecare vara, dupa ce-si facea concediul la Agapia, cateva borcane, de mai multe feluri.
Ei bine, dupa atatia ani, am primit din nou serbet. De data asta insa nu de la bunicul meu care oricum nu mai e, ci de la Crina careia ii multumesc foarte, foarte mult.
Ea a fost intr-o scurta vacanta la Agapia, eu am prins-o online taman atunci, ea mi-a spus unde e, eu i-am povestit de amintirile mele legate de serbetul de acolo si cand a venit mi-a adus 2 borcane. Si are exact gustul copilariei mele. Merci din suflet Crina! Chiar mi-ai facut o mare, mare bucurie.

Friday, May 8, 2009

Stefanut

Dupa ce de mai bine de doua, trei zile, ne bucuram cu totii ca Stefanut a reusit sa stranga suma de care avea nevoie, dupa ce am renuntat la bannerele pe care le aveam puse pe blog cu totii fiindca nu-si mai aveau rostul atata timp cat fusese anuntat ca s-a strans suma de care Stefanut avea nevoie pentru plecare, aflu cu stupoare (merci lunna) ca el de fapt nu poate pleca. Ca niste "oameni" care i-au promis bani nu i-au platit inca, desi ar fi trebuit s-o faca. Adica banii fusesera promisi, parintii au contat pe ei, ei insa nu exista. Este trist ca asa ceva se intampla! Ca cineva se joaca in felul asta cu disperarea a doi parinti si cu viata unui copilas. Acestea fiind zise, nu ne mai ramane decat s-o luam iar de la capat: haideti sa trecem iar pe la banca, haideti sa trimitem iar sms-uri si haideti sa afisam iarasi bannere si anunturi pentru Stefanut. Ca poate pana la urma i se va acorda aceasta sansa.

Tuesday, May 5, 2009

Mix of Dreams


Fundatia de artisti Mix of Dreams (Simona Strungaru - pianista, dirijor -
Romania si Dioekie Meijen - Dansatoare, coregraf - Olanda) prezinta “Feeling
Enescu - The Freedom of Senses” un concert spectacol unic bazat pe
muzica lui George Enescu creat de tineri artisti provenind din toate colturile
lumii si din domenii diferite, muzica, dans, arta vizuala.
Artistii sunt studenti ai Universitatii de Arte din Amsterdam, Olanda
(Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten - AHK - Conservatorul de
Muzica, Facultatea de Teatru si Dans), Conservatorului Prins Claus din
Groningen, Olanda si Universitatii Sorbona, Facultatea de Arte Vizuale, Paris,
Franta.
Personalitatea plurivalenta a lui Enescu se reflecta in conceptul acestui
proiect, in care artistii abordeaza muzica compozitorului intr-o modalitate
inedita.
Spectacolul prezinta coregrafie si creatii vizuale (proiectii si spectacol de
lumini) originale.
Initiatorii proiectului sunt trei artisti, Simona Strungaru, Dioekie Meijen si
Sebastian Burneci (trompetist - Romania).
Obiectivul proiectului este de a apropia cat mai multi artisti si implicit public
de muzica lui Enescu si de spiritualitatea romaneasca.
Mix of Dreams este invitata sa prezinte proiectul “Feeling Enescu - The
Freedom of Senses” in cadrul Festivalului International “George Enescu” la
Bucuresti, in Septembrie 2009, si cauta sponsori care sa sustina parte din
cheltuielile de transport si cazare in Romania.
Orice fundatie sau persoana interesata de sustinerea acestui proiect isi va
putea promova activitatea in cadrul Festivalului Enescu.

Monday, May 4, 2009

Cohen din nou la Bucuresti

Da, da, da! Ati citit bine! Se intoarce! Pe 4 septembrie 2009. In Piata Constitutiei!
Biletele se pun in vanzare de pe 6 mai! YES!

De dor

E plecat de joi dupa amiaza. Mi se pare deja o vesnicie. Si alta pana se va intoarce miercuri. Vorbim zilnic la telefon, de 2, 3 sau chiar 4 ori. Musai seara inainte de culcare, altfel nu pot sa dorm. Si ne trimitem si cate un mesaj siropos exact inainte sa inchidem ochii. Si unul dimineata cand ne trezim.
Nu are voie sa aterizeze intr-un loc, chiar si daca-i numai o simpla escala, fara sa ma sune sa-mi spuna ca a aterizat si ca totul este in regula. Asta este de fapt o traditie in familia mea. Si noi "trebuie" sa facem la fel cu mama. S-o sunam mereu la aterizarea undeva. Ca sa stea linistita ca suntem bine.
Seara, de obicei cat mai tarziu cu putinta, ca sa fiu sigura ca adorm imediat si nu ma mai napadesc gandurile, ma cuibaresc in pat, intotdeauna pe locul lui. Asa umplu golul lasat de el si ma simt mai bine. Si pot sa dorm, asta daca nu ma seaca Rayan la inimioara cu vreo intrebare de 20 de puncte ca cea de acum doua sau trei zile.
Abia astept sa vina, n-a mai fost atat de mult plecat cam de mult, n-am mai stat atat de mult despartiti in ultimii doi ani si m-am cam dezobisnuit. Au fost vremuri cand pleca din delegatie-n delegatie, cand isi petrecea jumatate din timp in avioane sau aeroporturi. Iar noi il vedeam intre doua zboruri. Acum s-au mai linistit apele. Pleaca mai rar si sta putin. De data asta a fost o exceptie si a lipsit o saptamana. Mai sunt 2 zile ...

Saturday, May 2, 2009

Circ de circ

Nu stiu daca are sens sa mai comentez imaginile. Pot sa va spun doar ca MERITA! Pentru copii in mod special. Au vazut animale pe care altfel nu le pot vedea decat la zoo, dar, bineinteles, nu si la noi. Vad momente de acrobatie unde noua, adultilor, ne-a stat, pentru cateva minute, inima-n loc. Se amuza pret de doua ore, fac poze cu pui de lei (unul de fix o luna, altul de 5 luni), viziteaza micul lor parc zoologic, amenajat in spatele arenei ...
Asadar, duceti-va copiii! O sa fie fericiti! Si voi la fel!





























































P.S. Ce inseamna madarhudu' asta ... acum cativa ani, pana sa am copii, nu m-ai fi prins, nici la circ, nici la zoo (sau in orice caz nu la noi la zoo), acum insa, de dragul lor, trec mult mai usor peste principiile mele.